Plastische chirurgie

Britse gynaecologen lanceren vaginagids tegen 'designer vagina’s'

- Redactie - Bron: The Independent
1 Naar aanleiding van de campagne werden ook 'vulvacupcakes' gemaakt. © RV

De vereniging van Britse gynaecologen en verloskundigen heeft een vaginagids gelanceerd om het streven naar ‘designer vagina’s’ of modelvagina's tegen te gaan. De gids moet aantonen dat ze net heel verschillend zijn.

Steeds meer Britse minderjarige meisjes ondergaan plastische chirurgie om hun vagina’s te ‘normaliseren’. In 2016 waren het er 200, waarvan er 150 onder de vijftien jaar waren, blijkt uit cijfers van de Britse National Health Service (NHS). Om die trend tegen te gaan lanceert het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG) de gids So what is a vulva anyway?, om te bewijzen dat geen enkele vagina dezelfde is.

De geïllustreerde gids moet dienen als voorlichting voor jonge meisjes om hen de anatomie van hun vagina aan te leren, en hen de gevaren van plastische chirurgie aan de vagina aan te tonen.

“Het risico van schade tijdens plastische chirurgie aan de vagina is groot”, zei Naomi Crouch van het Britse RCOG aan The Independent. “Ik hoop dat deze gids jonge vrouwen leert dat elke vagina uniek is, en dat die doorheen hun leven zal blijven veranderen.” Plastische chirurgie aan de vagina kan bloedingen, infecties en een lager seksueel genot veroorzaken.

nieuws

cult

zine