Donderdag 18/07/2019

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Breng de Italiaan in jou naar boven: pizza met verse tomaten

In plaats van tomatensaus zijn verse tomaten jouw basis van deze pizza. Versier de pizza verder met kerstomaten, fijngesneden ui en veel pijnboompitjes. Hij is helemaal klaar om te serveren als er rucola op gestrooid is.

Wat heb je nodig:
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
2 à 3 tomaten, in dunne plakjes
150 g kerstomaten, gehalveerd
2 rode uien, in dunne ringen
125 g mozzarella, in plakjes
40 g pijnboompitten
rucola
olijfolie
1 tl gedroogde oregano
1 tl suiker
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Hussel de tomaten, kerstomaten en uien met een scheut olijfolie, suiker, peper en zout.
Stap 3: Rol het pizzadeeg open op de bakplaat en bestrijk met olijfolie.
Stap 4: Beleg het deeg met de gemarineerde tomaten en uien en met de plakjes mozzarella. Bestrooi met de oregano en pijnboompitten.
Stap 5: Bak de pizza 20 minuten in de oven goudbruin. Verdeel er net voor het serveren een handvol rucola over.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden