Woensdag 27/10/2021

AchtergrondEconomie

Bouwbedrijf Renotec lost personeelstekort op door werknemers uit andere sectoren zelf op te leiden: ‘Willen werken en bijleren, dat is al wat telt’

Arne Cannaerts, van beenhouwer tot dakwerker: ‘Ik ga opnieuw met een glimlach naar huis.’  Beeld Gregory Van Gansen / Photo News
Arne Cannaerts, van beenhouwer tot dakwerker: ‘Ik ga opnieuw met een glimlach naar huis.’Beeld Gregory Van Gansen / Photo News

Willen is het nieuwe kunnen. Met dat mantra werft bouwonderneming Renotec nieuwe krachten aan. En dat mag dus gelijk wie zijn, zélfs krachten die nooit eerder een voet op een werf zetten.

“Uiteraard vergt dat veel van een bedrijf, mensen opleiden die niets met de bouw hebben. Dat is een risico. Dat levert intern wel wat discussies op. ‘Al die investeringen... en wat als die nieuwe mensen gewoon weer weggaan?’ Dan antwoord ik, als CEO: ‘En stel dat we hen niet opleiden en ze blijven. Wat dan?’” Voor Roeland Fraussen, CEO van Group Renotec, bestaat er weinig twijfel: “Het is een troef om als moderne werkgever niet afhankelijk te zijn van anderen.”

Jobkanaal

Omdat Renotec, dat 850 werknemers telt, actief is in nichemarkten, kunnen ze vaak ook niet anders dan hun eigen werknemers scholen en omscholen. “Asbestsanering, energetische renovaties, burgerlijke bouwkunde, het restaureren van patrimonium en rioolrenovatie, dat leren ze op school niet. En dergelijke profielen vinden wij op de normale markt ook niet. Iedereen die op een gegeven moment bij ons komt, zelfs als die al bij een ander bouwbedrijf werkte, moeten we omscholen voor die gespecialiseerde werken.”

Tot voor kort werd de instroom bij het bouwbedrijf – naast scholieren – vooral gevoed met interimkrachten. “Helaas kregen we steevast af te rekenen met een uitval van 75 procent. Toen ik in het afgelopen jaar, tijdens de coronacrisis, alarmerende signalen van andere sectoren opving, begon ik na te denken. Misschien waren er wel vrienden, kennissen of familie­leden van mijn personeel op de markt gekomen die een job in de bouwsector wel zagen zitten? En zo schakelden we onze eigen werknemers in als jobkanaal.”

Op grote hoogte

Renotec wierf in acht maanden tijd honderd mensen aan. “Willen die mensen werken en willen ze bijleren? Dat is wat telt. We sturen hen eerst naar onze opleidingswerven. Daar gaat de werfleiding na of ze bijvoorbeeld de juiste werk-, maar ook veiligheidsattitude hebben. Na vier weken stroomt de groep door naar een specifieke werf, bij een coach die hen het vak gaat leren. En zo creëeren we vakmannen van werknemers die aanvankelijk amper kennis van zaken hebben.”

Zoals Arne Cannaerts (25) uit Herenthout: van slager tot dakwerker. Zeven jaar lang was Can­naerts achterin de slagerij te vinden. Zijn specialiteit? Uitbenen. Dat grove werk was ook wat hij het allerliefste deed. Maar het kan verkeren. Vandaag zit hij elke dag op grote hoogte, als dakwerker.

“Het is specialer dan dakpannen leggen, hè”, lacht Cannaerts, die dezer dagen terug te vinden is op het dak van de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten, dat een flinke renovatiebeurt krijgt. “En elke avond keer ik met een glimlach op mijn gezicht terug naar huis. Die was ik kwijtgeraakt op mijn vorige job.”

Betere uren

Het idee voor een switch naar de bouw kwam toen hij thuis een klein lek gedicht moest zien te krijgen. “Ik kroop op ons dak en voelde voldoening toen ik die klus klaarde. Enkele maanden opleiding en drie weken stage later sta ik hier, aan de kerk, mijn eerste grote job voor het bedrijf. Ik meet natuursteen op die vervangen moet worden.”

Dat hij er toch een harde, nieuwe stiel heeft uitgekozen? “Misschien, maar dat was de slagerij ook, hoor. Bovendien klopte ik daar dagen van twaalf, dertien uur. Nu doe ik er acht en verdien ik een pak beter.”

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234