Dinsdag 11/05/2021

Goeiemorgen

Bouillon brouwen op de buitenhaard

null Beeld Joris Casaer
Beeld Joris Casaer

In het weekend zet Sarah - Kaatje van Ketnet - Vangeel (40) de stadsvlucht in. Niets boven een wandeling in de natuur, vindt de actrice, én een pot pruttelende bouillon.

Ze hoeft maar dik twintig minuten te ­rijden om het stadslawaai voor een paar dagen achter zich te laten. De afgelopen maanden brachten Sarah Vangeel en haar gezin veel tijd door in het vakantiehuisje van haar zus en schoonbroer. “Wij ­houden van de stad en van ons huis, maar ­tijdens een lockdown waar geen einde aan lijkt te komen, is het een luxe om ons hier af en toe terug te trekken. Ik merk ook aan mijn kinderen dat ze die afwisseling nodig hebben. Mijn dochter loopt soms het hele huis rond, op zoek naar een andere plek om te studeren. Dan gebeurt het dat ze met haar boeken in een hoekje in de gang of op de trap belandt.” (lacht)

Maar gaan ze naar het vakantiehuisje, dan is dat vooral om te ontspannen. “Ik vind het zalig om hier ellenlange wandelingen te maken, maar het is pas echt genieten ­wanneer we ons achteraf aan de buitenhaard zetten.” Niet alleen om op te warmen en gezelschapsspelletjes te spelen, maar ook om te kokkerellen. Van ribbetjes tot groente­spiezen, er wordt allerlei lekkers op de ­rooster boven het vuur gegrild. Eten doen ze uit het vuistje. Back to basics.

Vandaag wijkt het menu lichtjes af en staat er een pot kippenbouillon te pruttelen. “Die vries ik straks in, om dan later te gebruiken voor risotto of soep. En van de kip die ­overblijft, maak ik kip curry. Het voordeel van bouillon trekken, is dat je er bijna niets voor moet doen. Je smijt alles in een pot en laat het een paar uur zijn ding doen. Hooguit moet je af en toe eens roeren en toch krijg je het gevoel dat je ontzettend productief bezig bent. Hetzelfde geldt voor andere favorieten als ossobuco of coq au vin.”

Tegenwoordig wordt er vaker vegetarisch gekookt, aangestuurd door Sarahs dochter. Al blijven het toch stiekem die gerechten uit grootmoeders keuken waar Sarah het écht warm van krijgt.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234