✦
Bottle with a message
undefined
Het leven is te kort om slechte wijn te drinken, daar zijn de Leuvenaars van Our Daily Bottle helemaal van overtuigd. Dus stellen ze alles in het werk om jou van goed drinkgerief te voorzien. Met als vuistregel 'terroir is terroir' en awoert aan supermarktbulk, kan je via een abonnement elke maand een witte en een rode wijn ontdekken. Cheers!
Vanaf € 24,99 per maand. www.ourdailybottle.com.
Hapje Brussel?
Op restaurant gaan in het park, awel ja! Geen foodtruckkost maar echte signature dishes recht uit 18 Brusselse restaurants smul je tijdens Eat Brussels. Elke dag zijn er andere meesterchefs die in de potten roeren. Ook de bordeauxwijnen zijn weer van de partij, er is een internationaal dorp en er zijn culinaire workshops. Alles om de bourgondiër in jezelf eens fiks te verwennen.
8 tot 11 sept, Warandepark, Brussel. www.eat.brussels.
proef eens bloempanch
Santé, Toots!
Als ketje van de Marollen respecteerde Toots Thielemans z'n roots en zat hij al eens graag aan de bloempanch. Geen idee wat dat is? Tijd voor een gesprekje met Carlos Declerck die dat streekproduct nieuw leven wil inblazen.
"Toots is waarschijnlijk opgegroeid met Bloempanch, in de Marollen is er zelfs een straat die de Bloempanchgang heet. Dat was de biefstuk van de arme mensen, dankzij z'n grote doorsnede kan je er een schijf van snijden om te bakken. Heel lekker met een warm appeltje! Ook koud is bloempanch lekker, in blokjes met wat mosterd bij. Ik ben blij dat Brusselse sterrenchefs het al eens aandurven de panch te verwerken in een gerecht.
Het is trouwens door het maken van de traditionele bloempanch dat mijn liefde voor pensen aangewakkerd is. Ik maak er met groene kool, rozijnen, foie gras,... en heel belangrijk: ik verkoop ze op de markt. Daar heb ik rechtstreeks contact met de mensen, ze kunnen proeven en ik kan hen vertellen wat het verschil is met een industrieel geproduceerde pens."
Elke zondag op de markt van Jette
of in de slagerij, Veeweidestraat 4, Anderlecht.
www.dcquality.com en
www.streekproduct.be.
GETEST!
De thuisleverdienst Marley Spoon is sinds kort ook in België actief en pakt uit met gerechten met een internationale touch. Dat willen we testen!
We ontvangen een grote doos met drie papieren zakken vol ingrediënten - enkel zout, peper en olie ontbreken - en drie receptkaarten. Top: de spaghetti alla puttanesca met ansjovis en courgette, de gebakken asperges en bloemkool met romige aardappelpuree en de pizza bianca met spinazie en geitenkaas zijn origineel, pittig en gebalanceerd. Minder handig: de receptfiches laten essentiële aanwijzingen, zoals de baktemperatuur, achterwege, en sommige ingrediënten komen uit Duitsland, daar stellen we ons toch vragen bij. Eindoordeel? Leuk ter afwisseling.
€ 39,90 voor een classic box, € 59,40 voor een familiebox. www.marleyspoon.be.