Zondag 25/08/2019

Boot van vermiste tieners duikt op in mysterieuze Bermudadriehoek

Perry en Austin waren met deze boot onderweg. Beeld AP/Florida Fish and Wildlife Conservation Commission

Al tien maanden zijn de Amerikaanse jongens Austin Stephanos en Perry Cohen, allebei 14, vermist. Nu is er een nieuw piste. Hun boot werd aangetroffen nabij de Bermudadriehoek. Met een iPhone en enkele persoonlijke spullen er nog in. Zonder spoor van de tieners evenwel. Het mysterie blijft.

De kameraden werden het laatst gezien op 24 juli 2015 toen ze vertrokken vanuit hun thuisstad Jupiter in Florida om te gaan vissen. Niet lang nadat ze op die noodlottige vrijdagnamiddag het ruime sop kozen, passeerde plots een zomerstorm door de regio. De families van de kerels maakten zich onmiddellijk zorgen. Om 17 uur werd de kustwacht verwittigd. Austin en Perry waren vermist.

Plots weg
Vijf dagen later spotten reddingsdiensten het gekapseisde bootje. Het dobberde meer dan 290 km van de plaats waar ze vertrokken waren. De kustwacht gaf de opdracht aan een firma om het zes meter lange vaartuig weer naar Jupiter te slepen - maar het bootje was niet meer te vinden.

Wonder
Is er nu een klein wonder gebeurd? Het Noorse schip 'Edda Fjord' was op weg naar Noorwegen toen iemand aan boord een bootje opmerkte voor de kust van Bermuda. Dat was op 18 maart, bericht de Amerikaanse zender CBS. De Edda Fjord haalde het bootje uit het water. De autoriteiten hebben nu bevestigd dat het om het vaartuig van de vermiste tieners gaat. De familie Stephanos wil de gevonden iPhone laten analyseren voor meer informatie. Ook de moeder van Perry, Pamela Telvi Cohen, hoopt op die manier te kunnen achterhalen wat er met de jongens is gebeurd. Hoe kwam hun boot daar in de Bermudadriehoek terecht en wat is het lot van Austin en Perry?

Sleutel
"Wellicht hebben we nu de sleutel in handen om alles te achterhalen", klinkt het op steunpagina op Facebook. "Als moeder ben ik het aan Perry verschuldigd om voor hem te blijven vechten. Wij danken de kapitein en de crew van het Noorse schip voor al hun inspanningen."

Een woordvoerder van de kustwacht zei: "De persoonlijke bezittingen die in de boot werden gevonden, worden aan de getroffen families bezorgd."

Containerschip
Het bootje van de jongens zal per containerschip van Noorwegen naar de Verenigde Staten worden gebracht. Daar zou het vaartuig op 16 mei moeten aankomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden