✦
Bon ton in Bon Bon
undefined
In de keuken van Bon Bon in Brussel werd gisteravond hard gezwoegd. Nochtans was er reden tot vieren: het Brusselse restaurant kreeg een tweede Michelinster toegekend. "De sfeer is fantastisch", aldus de apetrotse chef-kok Christophe Hardiquest (foto). "Dit is een ongelooflijke eer, de beste beloning. Hierop kunnen we nog tot vrijdagavond teren. Dan volgt het feest."
Ook restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist kreeg een ster meer, wat het totaal aantal tweesterrenrestaurants in België en Luxemburg op zeventien brengt. Negentien zaken werden beloond met één ster. Dat het niet vanzelfsprekend is om sterren te behouden, blijkt uit het aantal restaurants die er een verliezen. Zo gaat Danny Horseele, die naar de Gentse Ghelamco Arena verhuisde, van twee naar een. Tien restaurants verloren hun ster.
De drie sterren zijn weder-om voorbehouden aan het elitetrio Peter Goossens (Hof Van Cleve), Geert Van Hecke (De Karmeliet) en Gert De Mangeleer (Hertog Jan).