Dinsdag 19/11/2019

Discriminatie

Blanke poetsvrouw? Bij 2 op de 3 dienstenchequebedrijven kan het

Beeld THINKSTOCK

Uit een onderzoek naar discriminatie in de dienstensector blijkt dat twee op de drie klanten zijn zin krijgt wanneer ze specifiek om een blanke poetsvrouw vragen. "Discriminatie is een misdrijf en kan echt niet", reageert Wouter Van Bellingen, directeur van het Minderhedenforum, in het Radio 1-programma 'De Ochtend'.

Het Minderhedenforum trok zelf op onderzoek uit door middel van 'mystery callers'. Er werden 251 bedrijven benaderd, met de specifieke vraag een blanke poetsvrouw te sturen. Twee op de drie keer kreeg de klant zijn zin. Niet discrimineren is nochtans een voorwaarde om als dienstenchequebedrijf een erkenning te krijgen. "Ook de poetsdiensten van OCMW's doenn hier grif aan mee", klaagt Van Bellingen aan in de Mediahuis-kranten.

Daarom pleit Wouter Van Bellingen voor sancties en strengere controles. "De inspectiediensten moeten meer bevoegdheden krijgen", stelt hij in 'De Ochtend'. Van Bellingen wil ook een meldingsplicht voor wanneer er een discriminerende vraag komt, net als een CAO "om ervoor te zorgen dat de cowboys uit de sector verdwijnen". "Wat er onder het topje van de ijsberg zit, zie je pas na proactief beleid."

Wouter Van Bellingen, directeur van het Minderhedenforum. Beeld BELGA

"We denken dat er veel allochtonen in de dienstensector tewerkgesteld zijn, maar die sector is helemaal niet zo divers", stelt Van Bellingen. "Er zijn wel mensen van binnen de Europese Unie, maar heel weinig van erbuiten."

Het specifieke verzoek om een blanke poetsvrouw inwilligen, is een zware vorm van discriminatie. "We kijken nu wat de overheid gaat doen. Als er niets gebeurt, zullen we stappen ondernemen", aldus Van Bellingen. "Discriminatie kan echt niet."

Federgon: "Sensibiliseren"

"Iedereen moet gesensibiliseerd worden dat discrimineren onwettig is." Dat zegt Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon, de federatie van de sectoren die actief zijn op het vlak van het optimaal aanwenden van human capital, waaronder ook de uitzend- en dienstenchequebedrijven. "In samenspraak met de vakorgansaties kan ook in de collectieve arbeidsovereenkomsten (cao) nog eens herhaald worden dat discriminatie niet kan, omdat het onwettig is", aldus Muyldermans.

"Het onderzoek van het Minderhedenforum bewijst dat we veel vragen van discriminerende strekking binnen krijgen", zegt Muyldermans. "En het bewijst dat te veel bedrijven ingaan op een discriminerende vraag van de klant uit schrik om klanten te verliezen."

Volgens Muyldermans moeten de consulenten beter getraind worden om weerstand te bieden tegen de discriminerende vraag van klanten. "De consulenten moeten er de klanten op wijzen dat dit onwettig is. Waar het personeel getraind wordt in die zin, zien we dat de score verbetert en het aantal discriminerende vragen daalt, in de uitzendsector bijvoorbeeld", aldus Muyldermans.

Ook in de communicatie naar het grote publiek - en dus ook de klanten - toe moet er een gevoeligheid gekweekt worden die ertoe leidt dat dergelijke vragen als onwettig worden ervaren. "Op dat vlak is er nog werk voor de overheid, het Minderhedenforum, het Interfederaal Gelijkekansencentrum en de VDAB", zegt Muyldermans.

ABVV: "Sociaal overleg nodig"

"We menen dat er dringend overleg moet worden georganiseerd met de sociale partners, de overheid en het Minderhedenforum om een goede oplossing te zoeken voor deze sluipende kwaal", zegt de socialistische vakbond ABVV.

"Dat klanten en dienstenchequebedrijven nog altijd in groten getale gekleurde mensen weigeren voor poetshulp is totaal onaanvaardbaar", stelt het ABVV. Een steekproef van het Minderhedenforum wees uit dat twee op de drie dienstenchequebedrijven ingaan op de discriminerende vraag van klanten om een niet-allochtone poetshulp te bezorgen. "Dienstencheques moeten remedie zijn tegen zwartwerk, niet tegen zwart werk", zo vat het ABVV de problematiek samen met een woordspeling.

"De diversiteit bij de dienstenchequewerkneemsters is hoog en dat is prijzenswaardig. Maar dat mag op geen enkele manier een excuus zijn om blijvende discriminatie te tolereren", aldus nog het ABVV.


Groen en sp.a willen praktijktests

"De Vlaamse regering moet haar verantwoordelijkheid opnemen en zelf praktijktests organiseren om discriminatie te detecteren", reageert parlementslid Imade Annouri (Groen).

"Dat ook overheidsdiensten zich schuldig maken aan discriminatie is ronduit choquerend", zegt Annouri. "Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) heeft gezegd dat discriminatie niet kan, maar hij heeft nog altijd niet gezegd wat hij er tegen wil doen", zegt Annouri.

"Als het probleem na 10 jaar dienstencheques dergelijke proporties aanneemt, moet de Vlaamse regering een steviger aanpak invoeren. De proactieve aanpak van discriminatie moet een topprioriteit zijn voor de inspectie Werk en Sociale economie", zegt het parlementslid van Groen. "De praktijktesten zijn nuttig om blijvend in dialoog te gaan met de werkgever, maar ze kunnen ook als bewijsmateriaal dienen bij een juridische procedure."

Ook sp.a-parlementsleden Meryame Kitir en Yasmine Kherbache vinden de resultaten van het onderzoek van het Minderhedenforum over discriminatie bij dienstenchequebedrijven "onthutsend" en vragen de federale en Vlaamse regering om krachtig op te treden.

Kitir en Kherbache vragen om betere controles uit te voeren aan de hand van praktijktests. Daarbij worden mensen van allochtone origine uitgestuurd om zogezegd deel te nemen aan sollicitatieprocedures en wordt zo nagegaan, of er sprake is van discriminatie.

Een andere optie is om - zoals bij het onderzoek van het Minderhedenforum - een aanvraag te doen als klant en daarbij na te gaan of er wordt ingegaan op discriminerende aanvragen. Indien uit deze tests blijkt dat de bedrijven in kwestie zich schuldig maken aan discriminatie, moet er ook hard opgetreden worden, aldus de sp.a-politica's in een persmededeling.

Yasmine Kherbache. Beeld BELGA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234