Donderdag 17/10/2019

BK hotdogs (vr)eten

Sam Van Houcke, de chef-kok van Onder de Toren uit Hansbeke! Tijdens een razend spannende wedstrijd maakte hij het allerlekkerste gerecht met tongschar klaar, wat hem de titel van Viskok van het Jaar 2017 opleverde.

Onder de Toren,

Hansbekedorp 24,

9850 Hansbeke.

www.resto-

onderdetoren.be.

Veelvraten te lande: grijp uw kans! Op 11 december vindt in O'Leary's het BK hotdogs eten plaats. Het concept is simpel: tijdens de voorrondes eten de kandidaten om ter snelst vijf hotdogs. Daarna mogen de laureaten hun maag nog wat rust gunnen, om dan de grande finale te spelen. Op tien minuten tijd moeten ze zoveel mogelijk hotdogs eten.

Dok Noord 7, 9000 Gent. www.olearys.be, meer info op 'Belgisch Kampioenschap hotdogs eten' op Facebook.

De Michelinsterren zijn verdeeld, en die kennen we ondertussen al wel. Maar ook de Bib Gourmands zijn elk jaar weer een grote verrassing. Met deze titel bekroont Michelin restaurants die een heel goeie prijs-kwaliteitverhouding leveren, en waar je voor minder dan 37 euro een driegangenmenu eet. Maar liefst zeven Oost-Vlaamse restaurants werden dit jaar bekroond. Allen daarheen!

De Warande ((Sint-Jan-in-Eremo) De Rooselaer (Heusden)

Bodo (Gent) Pakhuis (Gent) Het verschil (Aalst)

Borse van Amsterdam (Aalst) La Bonnotte (Nukerke)

Modieus sneukelen

Het oog wil ook wat, zeker als het over dessertjes gaat. Helemaal hors catégorie zijn de recepten uit Pret-a-Portea, die dé combinatie vormen van fashion en high tea. Je leest hoe de patissiers van het wereldberoemde Berkeley Hotel ieder seizoen exclusieve koekjes en cakejes creëren, geïnspireerd op de nieuwste catwalkontwerpen. Wat dacht je van een pralinepump à la Jimmy Choo? Of een gouden koekje, geïnspireerd op DVF?

Pret-a-Portea, uitgeverij Thoth, € 14,95. www.thoth.nl.

Blozende

appelkoekjes

Niks zo lekker als een zelfgemaakt koekje... En omdat wij in deze periode al genoeg ongezond spul achter de kiezen krijgen, vonden we het tijd om een verantwoord (ah ja, er zit appel in!) receptje mee te geven.

Benodigdheden

Voor de vulling:

1 kilo Red Deliciousappels (Marlène), 400 g suiker, 20 g citroensap,

20 g pectine

Voor het zanddeeg:

500 g bloem, 250 g poedersuiker,

250 g zachte boter, 200 g eieren, 2 g zout

ZO MAAK JE HET

Snijd het vruchtvlees van de appels in blokjes. Strooi er de suiker over en

besprenkel met het citroensap. Bedek de schaal met folie en zet 2 uur in de koelkast. Giet dan de appels in een grote pan, voeg de pectine toe en breng aan de kook. Laat de confituur afkoelen tot op

kamertemperatuur.

Klop de boter met de bloemsuiker. Voeg het zout, de eieren en de bloem toe. Doe in een spuitzak en maak schijfjes. Plaats in het midden een beetje appelconfituur en dek af met een tweede laagje zanddeeg. Zet een halfuurtje in de koelkast en bak 10 à 20 minuten op 180°C. Versier eventueel met pure chocolade.

Na de cupcakes, de lattes en de gin-tonics is het nu de beurt aan... de freakshake! Deze over the top milkshake is overal ter wereld een echte foodhype, en nu kan je 'm eindelijk ook in België proeven. Het concept? Men neme een milkshake en versiert die met oneindig veel lekkers, zoals marshmellows, stukjes meringue, Oreo of zelfs heelder donuts. Alles kan, als het maar decadent lekker is! Place to be is La Promesa in Zele.

La Promesa, Markt 26, 9240 Zele.

La Promesa op Facebook.

Op restaurant met een baby, het is door de band veel meer last dan lust. Je mini zet het op een krijsen, het groentepapje wordt veel te heet

opgediend en waar

o waar parkeer je nu weer die reusachtige kinderwagen? Daar moet iets aan te doen zijn, dacht de Gentse Stefanie Canu. Ze opende

Amélie+Moi, het allereerste babyvriendelijke restaurant in Gent. Op de kaart: ontbijt, lunch en natuurlijk ook al eens een troostrijk drankje, maar wat nog belangrijker is, zijn de groentepurees en fruitpapjes, het

speelhoekje en het winkeltje waar je duurzame kinderspullen vindt.

Eindelijk, een plek waar we zonder schaamrood onze koters mee naartoe kunnen nemen!

Steendam 74, 9000 Gent. www.ameliemoi.be.

Helemaal nieuw én een perfect kerstideetje: de private-labelcollectie van Cook & Serve. Inderdaad ja, die high end keukenwinkel in Aalst waar je kookfantasie meteen op hol slaat. Omdat we dezer dagen in een gulle bui zijn, geven we vijf luxepakketten weg, met daarin een ontbijtset, een koffiemok, een gin-tonicset en ook nog eens een gietijzeren theepot. Een straf cadeautje, met een waarde van maar liefst 115 euro. Meedoen? Mail voor 7 januari 2017 naar win@goestingmagazine.be en stuur ons een foto van jouw zelf gemaakte lievelingsgerecht. Vergeet zeker je naam en adres niet te vermelden. Vooruit, dat de beste moge winnen!

Cook & Serve, Nieuwstraat 36, 9300 Aalst. www.cookserve.be.

Sint-Niklaas wil zijn naam vestigen als chocoladestad, en daar haalt het grove middelen voor boven. Een daarvan is een... chocolade-automaat. Ja, je leest het goed: na de kroket, de hamburger en de aardbeien uit de muur, is het nu aan de pralines. Locus delicti is het Serwirhotel. "We willen vooral gasten of bezoekers bedienen, die nog snel een lekker souvenir willen kopen", vertelt chocolatier Wim Vyverman. Blikvangers zijn onder meer de Sint-Niklase ballonpralines, maar je vindt er ook seizoensgebonden lekkers zoals zwarte pieten of paaseieren.

Serwirhotel, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas. www.serwir.be.

choco-automaat

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234