Zondag 13/06/2021

Tv-seriesDe Morgen gidst

Bizarre mix tussen mens en dier: de beste series van het moment op Netflix, Streamz en VRT Nu

Gus delft even het onderspit. Still uit 'Sweet Tooth'. Beeld KIRSTY GRIFFIN/NETFLIX
Gus delft even het onderspit. Still uit 'Sweet Tooth'.Beeld KIRSTY GRIFFIN/NETFLIX

De Morgen gidst u door de allerbeste reeksen die er op tv en uw computerscherm te zien zijn

Gus is een jongetje als elk ander, alleen groeit er bij hem een gewei uit zijn hoofd. Gus is wat ze in de reeks Sweet Tooth een hybrid noemen, een bizarre mix tussen mens en dier. Dat maakt hem tot een gewilde prooi bij premiejagers die het niet zo voor de experimenten van moeder natuur hebben. Ondanks de gevaren gaat Gus op expeditie. Op zoek naar lotgenoten en antwoorden.

Sweet Tooth, nu op Netflix

Roodkapje

Elisabeth Moss in jaargang 4 van 'The Handmaid's Tail'. Beeld RV
Elisabeth Moss in jaargang 4 van 'The Handmaid's Tail'.Beeld RV

Ook in het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale blijft June (Elisabeth Moss) strijd voeren tegen het regime dat in de fictieve staat Gilead vrouwen met alle mogelijke middelen onder de knoet probeert te houden. Nadat ze er in het vorige seizoen in slaagde een vliegtuig vol kinderen naar Canada te smokkelen is het voor haar vooral zaak om ook zelf in het beloofde land te raken.

The Handmaid’s Tale, nu op Proximus Pickx

IJzige familievete

Lucas Van den Eynde als Phil Frisco in 'Glad ijs'. Beeld RV
Lucas Van den Eynde als Phil Frisco in 'Glad ijs'.Beeld RV

In Glad ijs draait alles om Phil Frisco, een Kempense selfmade man die een succesvolle ijsfabriek runt. Maar wanneer zijn zoon en vrouw het bedrijf achter zijn rug aan een multinational verkopen, zint hij op wraak. Hij zet zijn eigen ontvoering in scène, maar dat verloopt niet helemaal zoals ge­pland. Met Lucas Van den Eyn­de, Viv Van Dingenen, Luk Wyns en Lize Feryn in de hoofdrollen.

Glad ijs, vanaf 16 juni op Streamz

Griezelige sterrenparade

Uit 'Lisey's Story'n met Julianne Moore. Beeld RV
Uit 'Lisey's Story'n met Julianne Moore.Beeld RV

Thrillerauteur Stephen King zag zijn werk de voorbije jaren wel vaker naar het grote of kleine scherm vertaald worden. Maar zijn boek Lisey’s Story, waarin het hoofdpersonage graaft in het verleden van haar overleden man, gaf hij niet uit handen. Samen met J.J. Abrams (Lost, Westworld) goot hij het boek in een tv-script. Onder anderen Julianne Moore acteert.

Lisey’s Story, nu op Apple TV+

Senioren op tv

Michael Douglas als Sandy Kominsky en Morgan Freeman als Quincy in 'The Kominsky Method'. Beeld Reporters / Splash
Michael Douglas als Sandy Kominsky en Morgan Freeman als Quincy in 'The Kominsky Method'.Beeld Reporters / Splash

Een acteur op leeftijd (Michael Douglas) die hardnekkig probeert zijn carrière aan de gang te houden, en de ook al bejaarde manager (Alan Arkin) die hem daarbij moet helpen. Om dat onwaarschijnlijke duo draaide The Kominsky Method twee seizoenen lang. Arkin haakte af voor het derde en laatste seizoen. Aan Kathleen Turner en Morgan Freeman om hem te doen vergeten.

The Kominsky Method, nu op Netflix

Italiaans met Koreaans sausje

Uit 'Vincenzo'. Beeld Netflix
Uit 'Vincenzo'.Beeld Netflix

Hoewel zijn naam anders doet vermoeden is Vincenzo Cassano – de man om wie het in Vincenzo draait - een volbloed Koreaan. Hij wordt door een Italiaans koppel geadopteerd, komt in contact met de maffia en maakt carrière in de onderwereld. Die ervaring kan hij goed gebruiken als hij bij zijn terugkeer naar Zuid-Korea zijn zinnen zet op een voorraad goud.

Vincenzo, nu op Netflix

Welgekomen comeback

'Masters of None' seizoen 3, met Lena Waithe (l.) en Naomie Ackie.   Beeld COURTESY OF NETFLIX
'Masters of None' seizoen 3, met Lena Waithe (l.) en Naomie Ackie.Beeld COURTESY OF NETFLIX

Even leek het erop dat Aziz Ansari het na twee seizoenen van het onvolprezen Masters of None voor bekeken zou houden. Maar nu is er dus toch een comeback. In het nieuwe seizoen, dat slechts vijf afleveringen telt, draait het niet meer om de lotgevallen van Dev, maar krijgt Denise (een rol voor Lena Waithe) de hoofdrol toe­bedeeld.

Masters of None, nu op Netflix

Buitenaardse overlevingsstrijd

Still uit 'War of the Worlds'. Beeld RV
Still uit 'War of the Worlds'.Beeld RV

Het verhaal van War of the Worlds is ondertussen bekend. De aarde wordt geteisterd door een hoogtechnologisch buitenaards ras dat erin slaagt om in een mum van tijd het gros van de wereldbevolking uit te roeien. In seizoen twee bundelen het handjevol overlevers de krachten en komen ze tot de ontdekking dat het buitenaardse leven misschien toch niet zo buitenaards is.

War of the Worlds, nu op Disney+

Wissel van de wacht

Uzo Aduba als dr. Brooke Lawrence, in 'In Treatment'. Beeld tmdb
Uzo Aduba als dr. Brooke Lawrence, in 'In Treatment'.Beeld tmdb

Het regent klassiekers in streamingland, want ook In Treatment is, tien jaar na het laatste seizoen, aan een blijde terugkeer toe. En net als bij ­Masters of None werd ook hier de cast dooreengeschud. Brooke Lawrence – rol van Uzo Aduba uit Orange Is the New Black – krijgt de loodzware taak om psychotherapeut Paul Weston (Gabriel Byrne) te doen vergeten.

In Treatment, nu op Streamz

Glamour op de catwalk

Ewan McGregor als de exuberante Amerikaanse couturier Roy Halston Frowick in de miniserie 'Halston'. Beeld ATSUSHI NISHIJIMA/NETFLIX
Ewan McGregor als de exuberante Amerikaanse couturier Roy Halston Frowick in de miniserie 'Halston'.Beeld ATSUSHI NISHIJIMA/NETFLIX

Roy Halston Frowick was een Amerikaans modeontwerper die in de jaren 70 iconen als Liza Minnelli en Bianca Jagger van gepaste outfits voorzag. Maar de man had naast een passie voor mode ook een voorliefde voor geestverruimende middelen en alle bijbehorende uitspattingen. De minireeks Halston reconstrueert zijn levensverhaal, met Ewan McGregor als de excentrieke ontwerper.

Halston, nu op Netflix

Stewardess op de vlucht

Kaley Cuoco in 'The Flight Attendant'. Beeld RV
Kaley Cuoco in 'The Flight Attendant'.Beeld RV

Een stewardess met een drankprobleem – Kaley Cuoco uit The Big Bang Theory – wordt na een wilde nacht wakker in een hotelkamer in Bangkok. Op zich niet zo’n probleem, ware het niet dat naast haar het lijk van een man ligt die ze op haar laatste vlucht nog van een drankje voorzag. De komische thriller The Flight Attendant volgt haar pogingen zich uit die netelige situatie te redden.

The Flight Attendant, nu op Streamz

Het betere weekendwerk

Uit 'Big Shot'. Beeld Disney+
Uit 'Big Shot'.Beeld Disney+

Een topcoach met kort lontje valt in het basketbalwereldje uit de gratie en moet om den brode op een school aan de slag. Wanneer hij er het meisjesteam onder zijn hoede krijgt wil hij er de brui aan geven, om dan toch beetje bij beetje zijn passie terug te vinden. Klinkt als een goedkope weekendfilm, maar de makers van Big Shot weten de reeks naar een hoger niveau te tillen.

Big Shot, nu op Disney+

Vlucht naar de vrijheid

Uit 'The Underground Railroad'. Beeld Amazon Prime
Uit 'The Underground Railroad'.Beeld Amazon Prime

Het verhaal over het ondergrondse netwerk waarlangs slaven halfweg de 19de eeuw van het Amerikaanse Zuiden naar het vrije Noorden probeerden te ontsnappen, leverde auteur Colson Whitehead een Pulitzer op. Nu is zijn bekroonde boek The Underground Railroad ook op tv te zien. De reeks volgt Cora, een jonge slavin, en haar eindeloze zoektocht naar vrijheid.

The Underground Railroad, nu op Prime Video

Zoekende tieners

Uit 'We Are Who We Are'. Beeld mylum.tv
Uit 'We Are Who We Are'.Beeld mylum.tv

De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino weet wat er omgaat in de tienerziel. Dat toonde hij enkele jaren geleden in het bejubelde Call Me by Your Name en doet hij nu nog eens met de HBO-serie We Are Who We Are. Daarin richt hij zijn camera op twee Amerikaanse tieners die opgroeien op een VS-legerbasis in de buurt van Venetië.

We Are Who We Are, nu op mylum.tv

Opgejaagd wild

Still uit 'Coyote'. Beeld Sony
Still uit 'Coyote'.Beeld Sony

Fans van het betere seriewerk zullen Michael Chiklis nog kennen van zijn rol als corrupte flik in The Shield. Voor Coyote kruipt hij in de huid van Ben Clemens, een uitgebluste grenswachter die tussen Mexico en de VS patrouilleert. Wanneer hij een tunnel ontdekt, komt hij plots in het vizier van de crimineel op wie hij het grootste deel van zijn carrière jacht maakte.

Coyote, nu op Streamz

Superhelden op leeftijd

Still uit ‘Jupiter’s Legacy’. Beeld rv
Still uit ‘Jupiter’s Legacy’.Beeld rv

Dat superhelden ook maar mensen zijn, leren we uit de nieuwe Netflix-reeks Jupiter’s Legacy. Daarin gaan een aantal helden die onder invloed van de tand des tijds meer slaag krijgen dan goed voor hen is, op zoek naar opvolging. Alleen blijkt hun superbegaafde nageslacht er weinig voor te voelen om in de voetsporen van hun oudjes te treden.

Jupiter’s Legacy, nu op Netflix

Gered door robots

'Raised By Wolves'. Beeld HBO MAX / Coco Van Oppens
'Raised By Wolves'.Beeld HBO MAX / Coco Van Oppens

Wanneer Ridley Scott (Alien, Blade Runner) zich aan sf waagt, kun je vuurwerk verwachten. In Raised by Wolves, dat zich in de 22ste eeuw afspeelt, volgen we twee robots in hun poging het menselijk ras te redden. Nu de aarde verwoest is, vluchten ze met een paar embryo’s op zak naar planeet Kepler-22b om een nieuwe beschaving op te bouwen. Maar dat verloopt niet volgens plan.

Raised by Wolves, vanaf 10 mei op Streamz

Brandend actuele crimi

Lisa Dwan (als Tori Matthews) enJames Nesbitt (Tom Brannick) in 'Bloodlands'. Beeld BBC / HTM Televison /Steffan Hill
Lisa Dwan (als Tori Matthews) enJames Nesbitt (Tom Brannick) in 'Bloodlands'.Beeld BBC / HTM Televison /Steffan Hill

Qua timing kan het tellen. Net nu in Noord-Ierland oude conflicten weer oplaaien, dropt de VRT de BBC-reeks Bloodlands op VRT NU. In die miniserie gaat een Noord-Ierse politieman –een alweer uitstekende James Nesbitt – op zoek naar een ontvoerde ex-IRA-leider. Die speurtocht leidt hem naar een berucht moordenaar met wie hij nog een rekening te vereffenen heeft.

Bloodlands, nu op VRT NU

Noors prestigeproject

Uit 'Wisting'. Beeld Streamz
Uit 'Wisting'.Beeld Streamz

Dat ze in het Hoge Noorden toptelevisie kunnen maken weten we al langer. Ook Wisting zou ­moeiteloos een plaatsje in het rijtje Scandinavische tv-klassiekers moeten veroveren. Het is immers de duurste Noorse dramareeks ooit. Alles draait om rechercheur William Wisting, die in Larvik op zoek moet naar een wereldwijd gezochte ­seriemoordenaar.

Wisting, nu op Streamz

Diep in de zee

Uit 'Secret of Whales'. Beeld rv
Uit 'Secret of Whales'.Beeld rv

De ecologische boodschap die op weinig subtiele wijze in Avatar verdoken zat, maakte het al duidelijk: regisseur James Cameron is een man met een hart voor de natuur. Dat laat hij nu nog eens zien met ­Secret of Whales. In drie jaar reisde hij naar in totaal 24 locaties om walvissen in beeld te brengen. Met een fascinerende docureeks als resultaat.

Secret of Whales, nu op Disney+

Garantie op succes

Uit 'Shadow and Bone'. Beeld Reporters / Splash
Uit 'Shadow and Bone'.Beeld Reporters / Splash

Fantasy­reeksen gebaseerd op succesvolle boeken doen het wel vaker goed op het kleine scherm, denk maar aan Game of Thrones. Met Shadow and Bone hopen ze bij Netflix nog zo’n succes te scoren. Gebaseerd op de Grisha-trilogie van Leigh Bardugo vertelt de reeks het verhaal van Alina Starkov, een weesmeisje dat een buitengewone kracht ontwikkelt.

Shadow and Bone, nu op Netflix

Buiten de lijntjes

Kate Winslet in 'Mare of Easttown'. Beeld tmdb
Kate Winslet in 'Mare of Easttown'.Beeld tmdb

In een Amerikaans dorp wordt een jonge vrouw vermoord, waarna de wat nukkige, eigenzinnige sheriff van dienst de dader moet zien te klissen. De plot van de HBO-reeks Mare of Easttown klinkt misschien vertrouwd, de vertaling naar het scherm doorbreekt alle clichés. Met dank aan het ijzersterke ­scenario en de al even verbluffende Kate Winslet.

Mare of Easttown, nu op Streamz

Creatief met geld

'Snabba Cash'. Beeld Netflix
'Snabba Cash'.Beeld Netflix

De uitstekende Zweedse serie Snabba Cash vertelt het verhaal van de alleenstaande moeder Leya. Zij wil van haar financiële problemen af en denkt aan een start-up rond Artificial Intelligence. Maar om die van de grond te krijgen is - jawel - geld nodig. Een carrière in de drugshandel lijkt de enige optie om het startkapitaal bij elkaar te krijgen. Alleen komt daar meer bij kijken dan gedacht.

Snabba Cash, nu op Netflix

Onstuitbare natuurliefhebber

Attenborough en toekan in 'Life in Color'. Beeld Netflix and British Broadcasting Corporation
Attenborough en toekan in 'Life in Color'.Beeld Netflix and British Broadcasting Corporation

Vijfennegentig is hij inmiddels, maar het Britse natuuricoon David Attenborough wil van geen ophouden weten. In een poging zijn liefde voor de natuur over te brengen op zoveel mogelijk mensen, komt hij met een nieuwe docureeks op de proppen. In Life in Color draait alles om kleur en de rol die dat speelt in het dierenrijk. Met alle fantastische beelden van dien.

Life in Color, nu op Netflix

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234