Dinsdag 21/05/2019

Binnenkijken in een pakhuis zonder interieur

Op de grens tussen de Antwerpse Seefhoek, de Cadixwijk en het Eilandje herstelde architect Pieter Peerlings een oud pakhuis in zijn oorspronkelijke staat. Het resultaat is een ode aan de geschiedenis van het pand, met een eigenzinnige knipoog.

Pieter Peerlings (36) is zaakvoerder van sculp[IT], een klein architecten­bureau dat specifieke maatwerkprojecten doet (nieuwbouw, verbouwing, renovatie). © Luc Roymans Luc Roymans
Niet te zien vanaf de straatkant: de ­achterkant van het pakhuis waar Pieter en Laura wonen. Aan de voorkant zitten huurappartementen. © Luc Roymans Luc Roymans Photography
Een schacht voor leidingen wilde Pieter niet, om zoveel mogelijk pakhuis­gevoel te bewaren. © Luc Roymans luc roymans
Op de eerste ­verdieping ­bevinden zich onder meer de ­master bed­room en de badruimte. © Luc Roymans luc roymans
Het lichtovergoten achterhuis doet soms ook dienst als kunstgalerie. luc roymans
Werken doen Pieter en zijn sculp(IT)-­collega’s op de begane grond. © Luc Roymans Luc Roymans
Ludiek: lavabo’s en wc’s zijn verstopt in kasten. © Luc Roymans Luc Roymans
De keuken en het ‘wintersalon’. © Luc Roymans Luc Roymans

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.