Maandag 01/06/2020

Binche-Chimay-Binche oftewel Memorial Frank Vandenbroucke zet punt achter Waals wielerseizoen

Beeld Photo News

Met Binche-Chimay-Binche (1.1) staat op dinsdag 4 oktober de laatste afspraak in het Waalse wielerseizoen op het programma. De 29ste editie van deze semiklassieker geldt tevens als voorlaatste manche in de Belgian Cycling Cup.

De renners krijgen 194,5 km voor de wielen. Na de start op de Grote Markt van Binche om 12u45 keert het peloton er omstreeks 15u50 terug voor vier rondjes van 16,2 km op een lokaal circuit. De aankomst wordt omstreeks 17u20 verwacht.

Er nemen negentien ploegen deel, waarbij met BMC, Etixx-Quick.Step, Lotto-Soudal, LottoNL-Jumbo, FDJ en IAM Cycling zes uit de WorldTour.

Mooie namen
Onder meer olympisch kampioen Greg Van Avermaet, Tom Boonen, Arnaud Démare, Jens Debusschere, Dylan Groenewegen en Tom Van Asbroeck zijn namen om naar uit te kijken.

De eerste editie van deze Waalse wielerkoers, ook de Memorial Frank Vandenbroucke (winnaar in '96) genoemd, vond plaats in 1911. Sindsdien vonden er enkele lange onderbrekingen plaats, onder andere tussen 1913 en 1921, van 1931 tot 1983 en tussen 1997 en 2009. De laatste editie werd vorig jaar gewonnen door de Nederlander Ramon Sinkeldam.

Beeld BELGA

+ technische fiche +

- ploegen (19) -

. WorldTour: BMC, Etixx-Quick.Step, Lotto-Soudal, LottoNL-Jumbo, FDJ, IAM Cycling

. Procontinentaal: Cofidis, Roompot Oranje Peloton, Wanty-Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise, Direct Energie, Fortuneo-Vital Concept

. Continentaal: Color Code-Arden Beef, Wallonie-Bruxelles - Group Protect, Verandas Willems, T.Palm-Pôle Continental Wallon, Veranclassic-Ago, Leopard Pro Cycling, D'Amico Bottecchia

- palmares (laatste tien edities) -

2015: Ramon Sinkeldam (Ned)

2014: Zdenek Stybar (Tsj)

2013: Reynaerdt Jans Van Rensburg (ZAf)

2012: Adam Blythe (GBr)

2011: Rüdiger Selig (Dui)

2010: Elia Viviani (Ita)

1997-2009: niet gereden

1996 Frank Vandenbroucke (BEL)

1995 Jelle Nijdam (Ned)

1994 Wilfried Nelissen (BEL)

1993 Patrick Van Roosbroeck (BEL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234