Bicky TV
Het begin van het academiejaar, dat is kennismaken met kotfeesten, student kick-offs en schachtentemmers. En met Bicky Burger natuurlijk! Wie de gefrituurde gehaktschijf in een broodje met dressing, ketchup, hot sauce, komkommer en ui ooit geproefd heeft, weet dat de burger hét anti-katerontbijt is. Elke donderdag kan je via Snapchat een aflevering zien van Bicky TV, waarin twee presentatoren op zoek gaan naar de meest vettige studenten. Wie de uitdagingen aandurft, scoort een gratis vettige hap.
Bekijk de afleveringen via Snapchat en op bickytv.be, de gekuiste versie vind je op Facebook.
Eten bij de kok van Prince
Uitblazen van de potpourri van kunst, muziek en theater die festival Closer/dichterbij is? Schuif dan aan bij Herwig Belmans aka Harry de Kok. De reizende chef is de kok van wereldsterren als Beyoncé, Prince en Leonard Cohen als ze Europa aandoen. In zijn pop-uprestaurant proef je waarom ze op tournee naar hem smachten.
H.A.R.R.Y., tot 11 oktober, Waalse Kaai 14, A'pen. www.closerdichterbij.be.
Vroeger kon je de kaas van de Trappisten van Westmalle enkel aan de abdijpoort bemachtigen, maar daar komt nu verandering in. Voortaan zal je de kaas ook op de kop kunnen tikken in een aantal gespecialiseerde kaaswinkels en bij De Keurslagers. Het leven van een monnik? Dat is duidelijk veel meer dan een leven van gebed alleen.
O.a. te koop bij Keurslager Michielsen, Anselmostraat 43, 2018 Antwerpen.
Zondige hotdogs
Het mag allemaal wat minder braaf, dacht Kiarash Nabavieh, de man achter het succesvolle Burgers & Booze. En dus opende hij onlangs Frank & Brut, waar je je ongegeneerd aan schandalig lekkere hotdogs met champagne mag overgeven. Het menu en de huisstijl werd volledig gebaseerd op de zeven hoofdzonden, met 7 sinner dogs en een hoop zondige engeltjes in het interieur als resultaat. Na een bezoekje denk je nooit meer dat hotdogs een wak broodje met een frankfurter zijn!
Frank & Brut, Ernest Van Dijckkaai 19-20, 2000 Antwerpen. www.frankandbrut.com.
Jonge kookgoden
En we hebben weer vers vlees in de kuip! Jong Keukengeweld verzamelt ook dit jaar weer tientallen chefs, jonger dan 35, die hun liefde voor de Vlaamse gastronomie vertalen in stevige rock-'n-roll op het bord. De actie is al aan zijn zevende jaargang toe, en vanwege de democratische prijzen vooral héél interessant voor jonge foodies.
Jong Keukengeweld op Facebook.