Vrijdag 06/12/2019

BEVEREN

Lunch: € 39

Driegangenmenu: € 49

Viergangenmenu: € 64

Vijfgangenmenu: € 79

Di tot za van 12u tot 14u en van 19u tot 21u.

Maarten Bouckaert was zes jaar de rechterhand van Peter Goossens. Niet verwonderlijk dus, dat Castor getipt wordt als een van dé restaurants van 2016.

We krijgen een tafel met zicht op de keuken. Geen stressy toestanden daar, maar een ontspannen en jong team. Het interieur is strak, misschien iets te koel, maar het uniform met bretellekes van het zaalteam zorgt voor een twist.

We beginnen met hapjes: krokantjes van garnaal en gedroogde Spaanse ossenhaas. Simpel, strak, kwaliteit. Dan volgt een hoogvlieger: risotto van spelt, crème van aubergine, kokkels en chorizo. We kiezen het driegangenmenu en beginnen met zalm, gemarineerd in oolong-thee. Een perfecte match. Net als de verse kaas, rode biet en bergamot, die dit tot een frisse opener maken. De complexe rode Graves d'Ardonneau past perfect bij het hoofdgerecht: stoverij van kalfswang, lende en wortel. Een mooi, lekker bord, maar klassiek. De bediening is de hele tijd top. Niet te stijf, verzorgd, en heel vriendelijk.

Het dessert met chocolade, amandel, vanille en cassis is opnieuw niet bijzonder verrassend, maar lekker. Het kaasbordje aan de overkant krijgt wel alle lof. Perfect smakenpallet, de selectie verrast. Dat had de keuken meer mogen doen, maar kwaliteit kregen we hier zeker. En de koekjes bij de koffie verdienen een eervolle vermelding: kletskoppen en chocoladebrownie, recht uit de oven. Heerlijke afsluiter!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234