Zondag 25/08/2019

Actiedag

Betoging tegen pensioenplannen: hier kunt u morgen hinder ondervinden

Een stakingsbeeld van afgelopen vrijdag. Toen kwamen de ambtenaren op straat tegen de aanpassing van de ziekteregeling, morgen staken de bonden tegen de pensioenplannen van de regering. Beeld Photo News

De drie grote vakbonden plannen dinsdag een actiedag tegen de pensioenplannen van de regering-Michel. In alle gewesten zijn actiemomenten, in bedrijven kunnen sensibiliseringsacties gehouden worden. Hier kunt u hinder verwachten:

Op de weg

De actievoerders verzamelen dinsdag om 10 uur in de nabijheid van Brussel-Centraal. Het vertrek van de betoging is voorzien rond 10.30 uur. Het parcours verloopt onder meer via de Keizerinlaan, de Berlaimont en Pachecolaan, de kleine Brusselse ring (Schaarbeekse poort - Madou), de Congresstraat en -plein, de Lignestraat en zo terug naar het Centraal Station en de Kunstberg.

De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene verwacht door de betoging verkeershinder in Brussel en roept op om het centrum met de wagen te vermijden. "De metro en de treinen rijden normaal", klinkt het.

In tegenstelling tot de betoging van afgelopen vrijdag blijven de tunnels van de kleine Brusselse ring wellicht wel open voor het verkeer.  

Openbaar vervoer

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht wel aanzienlijke problemen op de bus- en tramlijnen in de omgeving van het Centraal Station, de Koningsstraat en het Madouplein. 

Om de reizigers zo goed mogelijk te informeren over de situatie, opent de MIVB haar contactcenter (070/23.20.00) dinsdagochtend al om 6 uur. Ze informeert de reizigers ook voortdurend op haar websiteFacebook-pagina en het Twitter-account.

Ook De Lijn verwacht hinder, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. "Het is altijd afwachten tot de dag zelf voor de precieze omvang van de hinder, maar klassiek gezien kunnen we de meeste hinder verwachten op de stadsnetten van Antwerpen en Gent, en mogelijk in Vlaams-Brabant." De Lijn zal de reizigers informeren via de website.

Spoorwegmaatschappij NMBS verwacht niet meteen problemen. "Als er hinder zou zijn, dan eerder beperkt", aldus een woordvoerder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden