Vrijdag 18/10/2019

Bericht aan de lezer

De Persgroep herstructureert

Brussel l De Persgroep, actief in audiovisuele media (VTM, Q-music...) , print (De Morgen, Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal...) en internet heeft beslist haar activiteiten in print en internet te bundelen in één bedrijf.

Zo ontstaat De Persgroep Publishing, een nieuwe entiteit die de nv's Uitgeverij De Morgen, Magnet Magazines, Fred en Aurex samen zal brengen. Mediafin (uitgever van De Tijd) en Het Parool vallen buiten de operatie.

De redacties van de verschillende media van De Persgroep Publishing blijven als vanouds volstrekt onafhankelijk, maar zullen voortaan vanuit één en dezelfde organisatie ondersteund worden om hun ambities te realiseren.

In een mediaomgeving die door technologische en maatschappelijke omwentelingen radicaal en in een hoog tempo verandert, hoopt De Persgroep Publishing die vernieuwing mee vorm te geven.

De belangrijke investering van De Persgroep in een nieuw drukcentrum te Lokeren met de modernste krantenpersen van Europa bewijst het geloof van de groep in de toekomst van haar kranten- en magazinetitels.

Het EPC (Eco Print Center) zal als volle maar onafhankelijke dochter van De Persgroep Publishing naast het eigen drukwerk van de groep ook opdrachten voor derden op zich nemen.

Daarnaast zal De Pergroep Publishing haar aanwezigheid op het internet versneld uitbouwen.

Gedelegeerd bestuurder Christian Van Thillo van De Persgroep Publishing vroeg een directieteam met algemeen directeur Rudy Bertels (drukkerij en logistiek), Jaak Smeets (directeur-uitgever), Xavier Verellen (commercieel directeur), Piet Vroman (financieel directeur), Koen Clement (directeur HRM & corporate affairs) en Luc Verbist (directeur ICT) om de leiding van deze nieuwe onderneming op zich te nemen.

De Persgroep Publishing zal 870 personeelsleden tellen en vertegenwoordigt een omzet van 240 miljoen euro.

De redactie van De Morgen onderschrijft deze operatie en haar strategische noodwendigheid, maar betreurt ten zeerste dat zij in het kader van deze herstructurering afscheid dient te nemen van haar algemeen directeur Wim Coessens, die de afgelopen jaren de nv Uitgeverij De Morgen op een meer dan voorbeeldige manier heeft geleid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234