Donderdag 22/08/2019

Video

Ben Carson linkt Hillary Clinton aan de duivelTijdens de Republikeinse Conventie in Cleveland werden de straffe uitspraken niet geschuwd. Ben Carson praatte tijdens zijn speech veel meer over Hillary Clinton dan over Donald Trump, en linkte haar zelfs aan de duivel.

Carson zegt onder meer dat hij niet politiek correct is, en dat de politieke elite en media niet weten waarover ze het hebben. Ze hebben een geheime agenda, aldus Carson, die ook waarschuwt voor tegenstanders in de eigen partij: "Mensen die zeggen dat een regering onder Clinton niet zo erg zou zijn, dat de effecten slechts tijdelijk zouden zijn. Dat het slechts vier of slechts acht jaar zou duren." Carson, een hersenchirurg, stelt dat mensen hun "door God gegeven hersenen" niet gebruiken, omdat het niet voor vier tot acht jaar zal zijn. "Ze zal mensen aanstellen die mogelijk nog generaties lang een effect hebben. En Amerika kan daar mogelijk nooit van herstellen", orakelt hij.

Carson vraagt zich dan luidop af wat Clinton allemaal zou doen. De aanstelling van hoge rechters zou generaties lang negatieve effecten hebben, en bovendien zou ze het onderwijs zo slecht aanpakken dat jonge mensen nooit nog aan een job geraken. "Waarbij ze altijd afhankelijk zullen zijn, en op die manier gebruikt kunnen worden voor hun stemmen. Dat is niet waar Amerika om draait, dit soort misleiding".

God en Lucifer

Carson heeft het vervolgens over Saul Alinsky, "een van haar helden, haar mentors", waar Clinton haar thesis over schreef. Die Amerikaanse socioloog en schrijver, die maatschappelijke achterstelling aanpakte, bedankte in zijn beroemd boek 'Rules for Radicals' namelijk niemand minder dan Lucifer zelf. En dat terwijl het in de oprichtingsdocumenten van Amerika gaat over God.

"Dit is een land waar elke munt in onze zakken en elk briefje in onze portefeuille zegt: 'In God we trust'. Willen we dan iemand als president verkiezen die als haar rolmodel iemand heeft die Lucifer erkent? Denk daar maar over na", zegt Carson, die stelt dat de seculiere en progressieve krachten tegengesteld zijn aan de uitgangspunten waarmee Amerika werd opgericht. "Als we toelaten dat God uit ons leven wordt genomen, zal God zichzelf van ons verwijderen. Dan worden we niet langer gezegend en gaat ons land naar de verdoemenis."

Beeld Photo News
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden