Dinsdag 20/08/2019

Belg wil nog meer sparen in 2012

De Belg, die al een van de grootste spaarders van Europa is, wil volgend jaar nog meer geld opzij zetten. Dat blijkt uit een rondvraag van de bank ING, uitgevoerd door het onderzoeksbureau TNS Nipo bij 1.000 landgenoten. De rondvraag werd uitgevoerd in dertien landen: meer sparen blijkt globaal het populairste financiële voornemen.

Voor België gaat het om 30 procent van de ondervraagden. Dat is precies evenveel als het Europese gemiddelde. Sommige landen zoals Roemenië (40 procent) of Turkije (42 procent), hebben wat sparen betreft nog meer ambitie. De bevolking van Tsjechië (16 procent) en Nederland (17 procent) maakt dan weer andere voornemens.

Beheersen van uitgaven

Op de tweede plaats staat bij de Belgen het beheersen van de uitgaven (25 procent), ook hier volledig in lijn met het Europese gemiddelde. Duitsers en Britten (12 procent) zijn dan weer het minst van plan te letten op de kleintjes.

Schulden afbouwen

Schulden afbouwen is in ons land het minst populair, maar is nog steeds belangrijk voor 14 procent van de ondervraagden. Het Europese gemiddelde bedraagt 22 procent. ING merkt op dat de Belg gemiddeld minder schulden heeft.

Geen voornemen

Bijna de helft (49 procent) van de Britten maakt geen enkel voornemen voor 2012. In België geldt dat maar voor 19 procent van de ondervraagden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden