Zaterdag 28/05/2022

Bavo for president (3)

Bavo terug of we komen die snor van Degraeve persoonlijk afscheren! Onze lezers worden steeds driester in hun reacties, misschien omdat hoofdredacteur VRT-nieuws Leo Hellemans liet weten dat hij "niet van plan is op zijn beslissing terug te komen". Wij willen alvast het debat over de kwaliteit en de presentatie van het journaal niet begraven en nodigen vijf lezers uit om samen met mediadeskundigen en journalisten tijdens de eerste week van februari van gedachten te wisselen over het vernieuwde VRT-journaal. Mailen naar hilde.sabbe@demorgen.be of kristof.demasure@demorgen.be.

Waarschijnlijk is Stef Wauters ook wel intelligent, maar hij verbergt het subliem achter dat openklappend-kerkboekkapsel en die kinderlijke zuigogen: "Mama, please ik jou nog altijd?" Bavo daarentegen.... stabiel, interessant en soms die afstandelijke, guitige twinkeling. Een superieure eminentie. Maar mag dat nog wel van de VRT? Ik hoop het.

Godeliva Uleners

Waar gaan we naartoe? Dat nieuws lezen en bepalen ook moet worden gedirigeerd door de 'looks'. It ain't the looks, it's the brains that matter. En dat vind niet alleen ik, maar ook een heleboel van mijn vrienden en vriendinnen.

Dominique Viaene

Vakmanschap is meesterschap. Bavo Claes terug in prime time, en snel!

Ilse Ingang

Het was voor ons beiden telkens een verademing een rustige bekwame Bavo op het scherm te zien na een zware dagtaak. Zijn uitstraling en zijn daarmee gepaarde gaande integriteit was een welkome afwisseling na de hectische werkvloer waar de waarden enigszins anders liggen. Het is een verarming van het VRT aanbod, geleid door enkele nieuwe goeroes waarvan we er al te veel hebben. Het is een bekend fenomeen dat veel mensen niet meer samen, maar naast elkaar leven. Het gemis van Bavo versterkt dat nog.

Frank Dumon

Of komt het van het VRT opperhoofd, die Degraeve? A propos, ik vind - en met mij misschien nog wel heel wat anderen, 't is te vragen - dat de big chief van de VRT zich niet kan permitteren om met zo'n snor op 't scherm te verschijnen. Weg met alle snorremannen. Frank De Boosere voelde lang geleden al (en hij voelt dat nog vrijwel dagelijks) nattigheid. Hij verschijnt al geruime tijd zonder snor. Dus, Bavo terug of we komen die Degraeve snor persoonlijk afscheren!

Paul Neefs

En dan nog de meest capabele nieuwslezers 'bestraffen' omdat ze 'niet meer in het concept passen' (lees: te oud, niet blits genoeg, maar ook misschien kritischer tegenover de leiding van het bedrijf VRT)? Ik schrijf hier met opzet 'bedrijf', onderneming is misschien nog beter: want hier draait het om: management. Een Engels woord, de oorzaak van de gruwel... Management: het woord voor de alle offers voor de markt... Maar pas op managers, ik hoorde onlangs deze woorden: "Heb je nu al eens naar dat nieuwe journaal proberen te kijken? Triestig! Ze drijven u gewoon in de handen van VTM." En dat kan toch niet de bedoeling zijn... Mensen als Bavo Claes dienen te worden gekoesterd, niet gedumpt! Het is nooit te laat te leren uit fouten.

Johan Van Campenhout

Wij willen Bavo weer.

Wilde VRT wijzer worden,

Wij wilden ook VRT weer

Marcel Gonnissen

Geef ons Bavo terug.

Waarom?

Heel simpel: bavo, bavo, bavissimo.

Liesbeth Van Avermaet

Wie bepaalt er eigenlijk wat wij kijkers ervan vinden? Als we naar VRT kijken en niet naar VTM, dan is dat in de eerste plaats omdat wij kwaliteit belangrijk vinden, en daar hebben Bavo Claes en Jan Becaus elk afzonderlijk meer van in huis dan de hele VTM-nieuwsdienst samen. Stuur die onderzoekers die met dergelijke nonsens afkomen maar naar Vilvoorde, of komen ze van daar?

Jan De Craemere

Hierbij pleiten we ook voor de terugkeer van de uitspraakcorrector. Er wordt tegenwoordig met de pet gegooid naar de lettergreep waar men al dan niet de klemtoon legt. Er zijn toch regels wat dat betreft...

Albert Platteau

Els Verlinden

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234