Woensdag 25/05/2022

Bavo for president! (2)

Een heuse mars op Brussel. Een petitie in elk dorp en zelfs een hongerstaking: het is maar een greep uit wat de lezers van deze krant voorstelden om Bavo weer naar het zevenuurjournaal te halen. Liefst 170 nieuwe reacties stroomden binnen, die we netjes naar de VRT doorstuurden en waaruit we opnieuw een selectie publiceren. Bavo zelf laat weten dat hij "uiteraard" heel blij is met de vele vleiende reacties en iedereen van harte bedankt.

Ik heb niks tegen la Tanghe en het Stefje. Maar. Grijze haren, te veel ernst, niet blits genoeg: moet ik een zender ernstig nemen die zich op dat soort fluo-talk laat drijven? Mijn meisjesgidsenrechtvaardigheidsgevoel dat ik dan blijkbaar toch nog niet ontgroeid ben, kwam plots hevig in opstand.

Ingrid Vander Veken

Het is ronduit beschamend dat deze fijnzinnige en gecultiveerde nieuwslezer afgevoerd wordt wegens "te oud en te intelligent"! Mag er dan absoluut geen plaats meer zijn voor intelligentie en scherpzinnigheid in dit afgestompte medialandschap, gedomineerd door simplisme en vulgariteit? Moet zelfs de kwaliteit van ons journaal wijken voor de veramerikanisering? En ik die dacht dat de eerste taak van een openbare omroep was zijn publiek op te voeden. Wordt die omroep trouwens niet met ons belastinggeld gefinancierd?

Neen, om mijn avond niet te vergallen met mateloze ergernis wend ik mij tot andere bronnen: RTBF of France 2.

Carine Wittesaele

Alles van waarde is weerloos. Ook Bavo Claes dus.

Eric Van Hove

Weg met de eindeloze reeks reporters ter plaatse, geef ons Bavo Claes en het echte nieuws terug.

M. Jonckheere

Geef het journaal zijn g8lans terug en herstel Bavo in ere.

Urbain Decru

In naam van ons gezin:

WIJ WILLEN BAVO CLAES OPNIEUW IN HET ZEVENUURJOURNAAL. Wij kijken namelijk naar het nieuws voor de inhoud en de correcte presentatie, waarvoor wij Bavo nog steeds de geknipte figuur vinden.

Yvette, Silvain, Sven, Tim en Gert Verstrepen

Wij steunen jouw initiatief om Bavo weer op het scherm te krijgen van harte! We schreven in dat verband al een briefje naar Leo Hellemans en ondertekenen nu ook graag jouw petitie. Succes ermee.

Paul de Wispelaere

Ilse Logie

Wij zijn twee zussen en we missen, samen met onze moeder, Bavo heel erg. We willen hem ook opnieuw zien in het zevenuurjournaal. We hopen dat we dat deze mail en jouw petitie de beslissing van de VRT om hem te degraderen ongedaan maakt, want hij verdient zoiets niet!

Ellen Van Den Block (19)

Evy Van Den Block (15)

Maria De Sagher (45)

Ook voor mij moet het nieuws informatie en rust brengen en daarvoor heb ik Bavo Claes nodig.

Luc Cieters

Bavo is voor honderd procent een anchor, een rots in de branding, Bavo panikeert niet, hij geeft je het gevoel toch nog veilig te zijn in deze wrede wereld waarmee je tijdens elke nieuwsuitzending weer opnieuw geconfronteerd wordt. Ik mis hem ook.

Thérèse Tijskens

Bavo Claes uit het zevenuurjournaal: niet alleen vrouwen zijn verbolgen over de gang van zaken, ook mannen vinden deze beslissing onterecht. Bavo oogt vinnig, dynamisch, schalks, dat alles op de juiste manier gedoseerd. Deze beslissing werd genomen door mensen die kijken zonder te zien, horen zonder echt te luisteren. Hun emotionele intelligentie is nul komma nul.

Francine Dierick

(Wordt ongetwijfeld vervolgd)

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234