Zaterdag 31/07/2021

Banana republic

Bananen groeien vanaf nu

gewoon op je dressoir, dankzij deze originele Banana Tree

van T&G Woodware.

€ 19,90, bij SupraBazar, Grote Baan 124, 9920 Lovendegem.

Van 24 tot 26 juni is Sint-Niklaas de place to be voor wie graag sneukelt. Die dagen gaat er Kantien Royal door, het foodtruckfestival waar je geniet van zomerse drankjes, wereldse gerechten en tonnen sfeer. Onze favo stop? Sweeties on Tour van Conny Van Wauwe uit Sinaai. Ze verkoopt bubble waffles, een origineel dessert uit Hongkong dat bestaat uit balletjes deeg die je kan afbreken. Zet die broeksknoop maar al open!

Kantien Royal, Grote Markt, Sint-Niklaas,

9100 Sint-Niklaas. www.kantienroyal.be.

Vol vreugde klopt ons hart, want de vermaarde chocolatier Galler heeft eindelijk zijn weg naar Gent gevonden. In zijn zoete universum proef je chocolade, macarons, wafels en pralines, die allemaal uitblinken in hun originele smaken. Neem nu die macaron met banaan en karamel: volgens ons hét ultieme wondermiddel tegen de verzuring.

Veldstraat 64, 9000 Gent. www.galler.com.

Aardbijbel

Roger Van Damme, de paus van de patisserie, heeft er een nieuw geesteskind bij: Heerlijke aardbeirecepten. Want ja, je kan met het rode goud meer op tafel toveren dan confituur en taart alleen. Wat dacht je van aardbeienlasagne, aardbei-tomaat-mozzarellasoep of aardbeigehaktbrood? Stuk voor stuk (aard)bijzondere gerechtjes die haalbaar zijn voor elke hobbykok. Ook goesting? Probeer het heerlijke recept hieronder eens.

Panna cotta met

lychee en roos

INGREDIËNTEN

Voor de coulis: 25 cl water 65 g suiker 250 g aardbeien sap van ½ limoen

Voor de panna cotta: 375 g room 1 cl melk 60 g suiker 5 g gedroogde rozenblaadjes 3 el lycheesap 7,5 g gelatinepoeder, geweekt in 4 cl koud water 200 g aardbeien

Voor de afwerking: 10 rozenblaadjes aardbeien muntblaadjes

ZO MAAK JE HET

Mix voor de coulis alle ingrediënten en druk ze door een zeef.

Breng de room met de melk en de suiker aan de kook. Voeg de rozenblaadjes en het lycheesap toe, neem de pot van het vuur en laat 10 minuten trekken. Giet door een zeef.

Roer de geweekte gelatine met een klopper onder de vloeistof.

Pureer de aardbeien en lepel wat aardbeienpuree in glaasjes. Giet de romige vloeistof erbovenop en laat opstijven in de koelkast. Werk af met rozenblaadjes, een halve aardbei, munt en wat coulis.

€ 24,99, in de boekhandel.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234