Vrijdag 27/11/2020

Baas der bazen

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is de enige interprofessionele werkgevers-

organisatie in België die ondernemingen uit de drie gewesten vertegenwoordigt. Het VBO wordt gevormd door verschillende sectorfederaties van de toonaangevende Belgische bedrijfstakken. Het telt 35 sectorale bedrijfsfederaties die samen meer dan 48.000 ondernemingen, waarvan 41.000 kmo's, vertegenwoordigen. Qua werkgelegenheid is het VBO representatief voor zowat 75% van de tewerkstelling in de privésector.

Het VBO is een van de belangrijkste gesprekspartners in het sociaal overleg in België, dat verder bestaat uit de vakbonden (ABVV, ACV en ACLVB) en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Ook tijdens de onderhandelingen met de vakbonden over een interprofessioneel akkoord is het VBO de voornaamste werkgeversvertegenwoordiger. Tegelijkertijd verdedigt het VBO de belangen van de ondernemers bij het regeringsoverleg en bij de Europese instanties.

Michèle Sioen wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van het VBO. Sinds 2011 was ze er al vicevoorzitter. Haar mandaat loopt drie jaar.

---

Michèle Sioen: 'de discussie is goed, maar ik ben wel tegen de quota'

"Ik ben zeker geen rabiate tegenstander, en ik vind de discussie die gevoerd wordt heel goed, want daardoor wordt het debat losgemaakt. Maar ik ben wel tegen de quota op zich. Quota moeten we nu iets te snel invoeren, en door het simpele feit dat er vandaag niet genoeg vrouwen beschikbaar zijn, is dat problematisch. Met beschikbaar bedoel ik én de ervaring hebben, én de maturiteit, én het letterlijk beschikbaar zijn. Het heeft voor een stuk ook met leeftijd te maken. Je moet al een tijdje in de bedrijfswereld gezeten hebben, ervaringen hebben opgedaan.

"De wetgeving wil een streefcijfer van 30 tot 40 procent, afhankelijk of je spreekt van de Belgische of de Europese regelgeving. Maar als wij vandaag een kandidatuur uitschrijven voor een CEO, CFO of andere hoge directiefuncties, dan hebben we maximaal 10 procent vrouwelijke kandidaten. En dat is al veel. Dus zelfs op kaderniveau raak je niet aan de quota, terwijl het net die vrouwen zijn die doorstoten naar de raden van bestuur. Ik geef toe dat het traag gaat, maar het opleggen van quota is voor mij niet het juiste antwoord. Ofwel krijg je altijd hetzelfde kransje van namen, ofwel krijg je dames die niet klaar zijn voor hun taak. En dat leidt tot een negatief beeld voor de vrouwen in het algemeen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Maar het is een heel dubbele discussie, besef ik. Want zonder dit debat zouden we allicht helemaal geen stap vooruitkomen."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234