Zondag 18/04/2021

antwerpen historisch centrum

undefined

Sõma betekent lichaam in het Grieks. Zij, Adriana, is Belgisch-Grieks, hij, Frederic, is Frans-Colombiaans: als dit kan matchen, dan moeten ze wel eigenzinnige gerechten op de borden kunnen toveren.

De ontvangst, het aannemen van de jassen, uitleg over de gerechten, de juiste wijnkeuze: het gebeurt met een grote glimlach en vooral met passie. We starten met het huisaperitief, een Belgische gin, Franse tijm, Colombiaanse limoen, Griekse olijfolie, merk je het? Origineel gevonden en goedgekeurd, lekker fris en kruidig (€ 10). Hierbij een lekker gerijpte ham alsook een krulletje kaas. De kaart biedt vier voor-, hoofd- en nagerechten, dus voldoende afwisseling. De prijzen zijn netjes afgerond: € 20 - € 30 - € 10. Het duurt niet lang of onze voorgerechten worden geserveerd. Mijn partner proeft van warme Franse oesters met spinazie, Champagnesaus en geroosterde boekweit. Een gerecht met veel smaak! Ik proef van krab, gecombineerd met avocado, citrus en groene kruiden. De begeleidende saus is een fijne jus bereid van de krabschalen. Een smaakbommetje dat de krab uit verlegenheid rood doet kleuren, de kaviaar (€ 10) is hier zeker op zijn plaats. We drinken hierbij een glas witte wijn, Château Gigognan, Viognier 2015 (€ 8). Een fruitige, kruidige topwijn. Intussen zit het restaurant vol en de quatre-mains weet zeker wat doen, alles verloopt keurig en efficiënt. Onze hoofdgerechten bestaan uit een bouillabaisse met roodbaars, look, rodebietenjus en saffraan en staartvis met raapjes, girolle, prei en Harenga (haringeitjes). Twee gerechten die ons zeker kunnen bekoren, zowel qua smaak, afwerking en originaliteit. Ik drink hierbij een rode wijn, Domaine Saumaize-Michelin-AOC Macon 2015 (€ 8). Een prachtige Bourgognewijn die perfect bij de vis past. We eindigen met twee nagerechten, tarte tatin met in Calvados gemarineerde appelbolletjes, rozijnen, caramel en een Ferreropraliné gecombineerd met chocolade en mascarpone. Twee overheerlijke afsluiters van een dinertje met passie en kennis van zaken: een fantastische eetervaring.

Voorgerecht: € 20 - € 30 Hoofdgerecht: € 30 - € 40 Nagerecht: € 10 - € 15

Do, vr, za en zo van 12u tot 13u30 en van 19u tot 20u30.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234