Donderdag 26/11/2020

ANTWERPEN - het zuid

Chef Michael Wauters komt uit een familie van zeevaarders en is zelf sportvisser. Zijn passie voor de zee, proeven we die ook op het bord?

We worden in een strak interieur vriendelijk ontvangen. De verwijzing naar de zee is niet ver te zoeken: de comfortable stoelen en afgeschuurde tafels doen me denken aan oude scheepsvloeren. We starten met twee Belgische gins, een Buss N°509 White Rain en een Hentho (€ 8,5). Beide hebben een fijne, florale smaak. De kaart biedt verschillende bites, een deel à la carte, een driegangenmenu (€ 39,50) en zevengangenmenu (€ 75). Het is moeilijk kiezen in het mooie aanbod. Starten doen we met een Bloody Mary-oester met anijs (€ 5): een heerlijke verse oester die perfect samengaat met de tomaat. Als tweede bite komt een meringue van komkommer, paling en mousse van eend (€ 4,5): een origineel en verfijnd samensmelten van vis en vlees. Als derde hapje zetten we onze tanden in brandade van vis met peterselie en gel van kalamansi (€ 4,5). Misschien voor sommige gasten te zout, maar ik proef hier de zee in terug. Ik bestel er een glas riesling bij (€ 6), een lekker frisse wijn.

Als voorgerecht proeven we van traag gegaarde octopus met een ratatouille van wintergroentjes, citrus, rode look, sjalot en olijven (€ 17,50). Het uitzicht van het bord is schitterend. De structuur van de octopus is stevig en de combinatie van de groenten en zwarte olijven is goed gelukt. Na een tamelijke wachttijd arriveren de hoofdschotels: mijn partner proeft van griet met witloof, romanesco, garnaaltjes en een crème van aardappelen met gedroogde garnalen (€ 26,50). Allemaal heel lekker. Ik krijg een heerlijk stukje gepocheerde skrei, met jonge prei, mosseltjes, mousseline van riesling en natuuraardappelen (€ 29,50). En eerlijk: ik heb zelden zo'n perfect gegaarde vis geproefd. En die combinatie met de prei en de fijne saus! Ik voel me als een vis in het water.

Voorgerecht: e 17,50 - e 24,50 Hoofdgerecht: e 24,50 - e 29,50 Nagerecht: e 10 - e 13,50

Di, wo en do van 18u30 tot 21u, vr van 18u30 tot 21u30, za van 18u tot 21u30.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234