Zondag 27/11/2022

Annelien Coorevits: "Het stoort me dat sommigen denken dat ik een luxeleventje leid"

null Beeld Jonas Lampens
Beeld Jonas Lampens

Nu Annelien Coorevits op woensdagavond ons aller guilty pleasure presenteert, kon Goesting Magazine niet aan de (met fluisterstem) temptation weerstaan om het met haar over het alledaagse leven op haar eigen eiland te hebben. "Ik ben ook gewoon een ploetermoeder met een drukke job, twee jonge kinderen en wasmanden vol strijk."

Sarah Saelens

Übermoeder

Je hebt het enorm druk de laatste tijd. Stel, je krijgt van ons een lege dag cadeau, hoe vul je die in?
"Mezelf kennende zou ik die boordevol proppen. Ik ben zot van de zee, dus ik zou zeker een paar uurtjes op het strand wandelen met mijn hond. En verder zou ik een gezichtsverzorging regelen bij mijn favoriete schoonheidssalon in Waregem."

Is dat voor jou dan de ultieme vorm van ontspanning?
"Toch niet. Het klinkt waarschijnlijk gek, maar ontspannen is voor mij: gaan werken. Daar kan ik mijn batterijen opladen. Hoe vroeg ik 's morgens ook in de auto zit, ik denk geen enkele keer: 'Pfft, daar gaan we weer!' Dat ik bij VIJF in een toffe omgeving ben terechtgekomen en het televisiewerk geweldig graag doe, heeft daar natuurlijk veel mee te maken. Dat mijn jongste zoontje een huilbaby was, zit er waarschijnlijk ook voor iets tussen. Zijn voortdurende gebleit bezorgde me veel meer stress dan eender welke televisieopname. Eerlijk? Ik was soms echt opgelucht dat ik de voordeur achter me kon dichttrekken om naar de studio te vertrekken. Dat klinkt misschien grof, maar iedere mama met een huilbaby zal begrijpen wat ik bedoel. Ik ben trouwens nooit zo'n übermoeder geweest. Begrijp me niet verkeerd, ik zie mijn kinderen doodgraag, maar voltijds tussen de pampers zitten zou ik nooit volhouden."

"Ontspannen is voor mij: gaan werken."Beeld Jonas Lampens

Heel wat jonge mama's worstelen met het evenwicht tussen werk en gezin. Is dat herkenbaar voor jou?
"Absoluut! Weet je waar ik spijt van heb? Nauwelijks drie weken na de bevalling van mijn jongste zoontje ben ik opnieuw beginnen werken. Dat mocht ik nooit gedaan hebben. Terwijl ik toen amper gerecupereerd was, heb ik me meteen in een hectische en drukke periode gestort. Achteraf kreeg ik daar natuurlijk dubbel en dik de weerbots van gepresenteerd. Een gouden raad aan alle jonge mama's: pak je tijd! Als je kunt, neem die drie maanden zwangerschapsverlof netjes op. En laat je niet wijsmaken dat je 't met twee kinderen even druk krijgt als met één kind, want dat is dikke zever." (lacht)

"Ik heb geleerd om hulp te vragen. In het begin was ik daar te koppig voor"Beeld Jonas Lampens

Je staat er bovendien vaak alleen voor...
"Dat is inderdaad niet simpel. En dan hoor ik vaak: 'Annelien, zo is het leven van een voetbalvrouw, dat wist je op voorhand!' Sorry, maar ik had nooit kunnen denken dat het zo eenzaam zou worden. Alle respect trouwens voor mama's die het écht helemaal alleen moeten klaarspelen terwijl ze ook nog voltijds gaan werken. Intussen heb ik geleerd om hulp te vragen. In het begin was ik daar te koppig voor. Het moest maar lukken: én werken én de perfecte moeder zijn én gezond koken én gaan sporten én met mijn vriendinnen op stap gaan. Op een bepaald moment stond ik op ontploffen. Nu besef ik dat je het onmogelijk allemaal alleen gedaan krijgt en durf ik zonder schuldgevoel een babysit inschakelen."

Cellulitis

Zie je er als mama altijd zo perfect uit als nu?
"Langs geen kanten! Een vriendin zei onlangs nog: 'Annelien, hoe jij hier 's morgens aan de schoolpoort staat of 's avonds na je werk, dat is een wereld van verschil!' (lacht) Wanneer ik moet presenteren, liggen mijn kleren netjes klaar en word ik professioneel geschminkt. Geloof mij, alleen dan zie ik er zo perfect uit. Op een vrije dag is dat véél minder, en redeneer ik: hoe gemakkelijker mijn kleren zitten, hoe beter."

Heb je ook complexen?
"De eerste vrouw zonder complexen moet volgens mij nog geboren worden. Mijn zwakke plek? Dat zijn mijn billen. Als jong meisje had ik al last van cellulitis en die is na kind nummer twee alleen maar toegenomen."

Je bent zelf ook met styling en mode bezig. Wat zijn de favoriete items in je kleerkast?
"Ik loop bijna altijd rond in skinny jeans. Moet ik naar het werk? Dan draag ik er een blazer op. Thuis gaat er gewoon een losse pull over. Mensen denken wel eens dat mijn kleerkast uitpuilt met dure designerkleedjes, maar outfits voor speciale gelegenheden krijg ik vaak in bruikleen en geef ik achteraf braafjes terug."

null Beeld Jonas Lampens
Beeld Jonas Lampens

WAG

Mensen stellen jouw leven glamoureuzer voor dan het is?
"Absoluut. Ze lezen in de boekskes over die rijke WAG's (Wives and Girlfriends, red.) en denken dat het er bij ons ook zo blingbling aan toegaat. Het stoort me dat sommigen denken dat ik zo'n luxeleventje leid, want dat is niet waar. Ik ben ook maar gewoon een ploetermoeder met een drukke job, twee kinderen en wasmanden vol strijk. Ik heb geen personeel om mijn boodschappen te doen, sta 's avonds zelf aan het fornuis, worstel met dezelfde schuldgevoelens als elke werkende moeder en heb met Olivier dezelfde discussies als eender welk jong koppel. Wij zijn een heel doorsnee gezinnetje, alleen onze jobs zijn anders."

"Ik ben ook maar gewoon een ploetermoeder met een drukke job, twee kinderen en wasmanden vol strijk"Beeld Jonas Lampens

Vroeger werd je steevast omschreven als 'de vrouw van', daar komt nu verandering in. Opgelucht?
"Ja, want dat vond ik frustrerend. Hoewel ik ook gestudeerd heb en aan mijn eigen carrière werk, leek het alsof ik in de ogen van anderen alleen maar de vrouw van een voetballer was. Dat daar nu verandering in komt, kan ik alleen maar toejuichen."

Toen je in 2014 het gezicht werd van VIJF zei je: 'Ze zien iets in mij, maar ik heb geen idee wat.' Heb je het intussen wel door?
(lacht) "Nee, ik heb er nog altijd het raden naar. Ik weet zeker dat er meisjes rondlopen met honderdduizend keer meer talent en capaciteiten dan ik, maar goed, ik ben superblij dat ik al deze kansen krijg."

Wat is van al die kansen het tofste dat je tot nu toe gedaan hebt? "Sowieso de opnames van Temptation Island. Niet alleen omdat het mijn eerste buitenlandse productie was, maar vooral omdat ik zelf zo'n enorme fan ben van het format. Geef toe, van alle programma's op de Vlaamse televisie is Temptation Island toch het meest legendarische? Bij de laatste seizoenen zat ik telkens op het puntje van mijn stoel. Dat ik dat geniale programma nu zelf mag presenteren, vind ik nog altijd fantastisch. Ook mijn vrienden waren wild enthousiast. Tijdens de opnames zaten ze me constant te sms'en: 'En? En? Gebeurt er veel?' Maar ik moest natuurlijk zwijgen."

Heb je ook iets bijgeleerd tijdens de opnames?
"Dat je de kat niet bij de melk mag zetten!" (lacht)

"Ik weet zeker dat er meisjes rondlopen met honderdduizend keer meer talent en capaciteiten dan ik"Beeld Jonas Lampens

Een prente

Zou je jezelf eigenlijk een rasechte West-Vlaamse noemen?
"Zeker! Ik woon nu al even in het Gentse, maar mijn hart ligt nog altijd in West-Vlaanderen. Als ik 'bij ons' zeg, bedoel ik niet Destelbergen, maar heb ik het over Wevelgem. Ik voel me ook meer op mijn gemak wanneer ik met een West-Vlaming babbel dan bijvoorbeeld met een Antwerpenaar. Niet alleen omdat het dan in mijn eigen dialect kan, maar ook omdat wij West-Vlamingen allemaal een beetje hetzelfde zijn."

Leg uit...
"Goh, dat gevoel van eenheid kan ik moeilijk omschrijven, maar ik weet dat alle West-Vlamingen het gewaarworden. Het klinkt cliché, maar wij staan bekend als harde werkers en realisten. Karaktertrekken die ik ook bij mezelf herken. Ik besef dat niets vanzelf komt in het leven: als je iets wil bereiken, moet je er moeite voor doen. En wat je ook verwezenlijkt, je gaat niet naast je schoenen lopen. Ik heb al geweldig chique dingen gemaakt voor tv, maar ik doe daar down to earth over: 'Oké, dat was tof, op naar 't volgende.' Pas op, misschien zouden wij West-Vlamingen wat trotser mogen zijn op onze prestaties, maar dat zit niet in ons bloed. In de mediawereld lopen er bovendien al genoeg figuren rond met een groot gedacht van zichzelf." (glimlacht)

"Als Freddy De Vadder een tweede Bevergem maakt, mag hij zeker bij mij komen aankloppen"Beeld Jonas Lampens

Hoe zit het intussen met je West-Vlaams?
"Goed! Bijna al m'n vrienden komen van die kanten, dus met hen kan ik blijven oefenen. Ook mijn zus en ik spreken constant in het plat West-Vlaams tegen elkaar. Eerlijk gezegd kan het mij vaak geen bal schelen of anderen mij verstaan. Neem nu die serie Bevergem! Hoe zalig was die? Terwijl ik niet meer bijkwam van het lachen, zaten mijn Oost-Vlaamse vrienden te vissen naar de betekenis van al die heerlijke uitdrukkingen. Ja, als Freddy De Vadder een tweede reeks maakt, mag hij zeker bij mij komen aankloppen. Ik zou het schitterend vinden om een rolletje te spelen in zijn serie. Maar euhm... niet zomaar als een prente, hé!"

null Beeld Jonas Lampens
Beeld Jonas Lampens

Annelien Coorevits

- Geboren in 1986 in Wevelgem.
- Werd verkozen tot Miss België 2007.
- Bij het grote publiek staat ze bekend als het gezicht van VIJF. Momenteel presenteert ze daar de nieuwe reeks van Temptation Island.
- Heeft een relatie met voetballer Olivier Deschacht. Samen hebben ze twee kinderen.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234