Zaterdag 29/02/2020

Ann De Craemer

Woensdag zag ik de Amerikaanse reportage Welcome to Belgistan - The new muslim capital of Europe. Abu Imran van Sharia4Belgium stelde er dat 'democratie tegengesteld is aan de islam'.

Donderdag was er op de EO een reportage over moslimevangelisatie op Urk. Orthodoxe moslims trokken naar de meest kerkelijke gemeente van Nederland om er het 'ware geloof' te verspreiden. "Ze zijn bang voor de waarheid", zei een van hen. 'Als je gehecht bent geraakt aan Windows 6 en opeens wordt het Windows 7, is dat moeilijk.' Een autochtone man discussieerde met een streng orthodoxe moslim die zei dat hij het liefst in een islamitisch-theocratisch land zou leven. 'Dan moet u daar heengaan', antwoordde de man. Reactie: 'Ik hoop dat Nederland islamitisch-theocratisch wordt.'

Vrijdag las ik dat een imam van de Al Amal-moskee in Anderlecht zich in een RTBF-undercoverreportage negatief uitliet over Vrouwendag. Hij noemt het 'een joodse uitvinding die niet past bij de moslimcultuur'.

Drie voorbeelden die aantonen dat orthodoxe moslims een verstand hebben ter grootte van een erwt en met dergelijke uitspraken beter passen in de spelonken van Tora Bora dan in de straten van een westerse stad. In mijn debuutroman Vurige tong heb ik de Kerk genadeloos op haar sodemieter gegeven, en verontwaardigde katholieken vragen wel eens waarom ik mijn pijlen niet op de islam richtte - zo blind zijn gelovigen dat in eigen boezem kijken altijd lastig is. Antwoord 1: De Kerk heeft nog meer op haar kerfstok dan de islam. Antwoord 2: Ik héb in mijn eerste boek, over Iran, het gruwelijke gezicht van de orthodoxe islam laten zien. De moslim op Urk die wenst dat Nederland een islamitische theocratie wordt en te dom lijkt om te beseffen dat hij zo'n uitspraak alleen in een democratie kan doen, presenteer ik de woorden van deze Iraniër uit Isfahan: "De Islamitische Republiek is een zegen van God. Een zegen, omdat de hele wereld nu het ware gezicht van de islam kan zien. Iran had ooit de grootste beschaving ter wereld. Maar toen kwam de islam, en die heeft alles kapot gemaakt. Als we zouden kunnen terugkeren naar de pre-islamitische periode wordt het hier een paradijs. Niets dan ellende met die ayatollahs. Als een mier moe wordt, kan ze niet langer werken. Als de Revolutie niet islamitisch was geweest, dan waren we mensen gebleven. Maar sinds 1979 zijn we veranderd in mieren, en we zijn moe."

Zelf word ik doodmoe van het soort orthodoxe moslims dat lak heeft aan gelijkheid tussen man en vrouw, en vrouwen met korte rok voor 'hoer' uitscheldt - regelmatig meegemaakt toen ik nog in de Brusselse Marollen woonde. Ze hebben lak aan democratie, maar vrijheid van meningsuiting vinden ze geweldig, want dat laat hen toe hun middeleeuwse, achterlijke onzin te verspreiden. Iedereen die beseft in welke zee van vrijheid we leven, moet zich daartegen uitspreken. Omdat ik de mens geen mier vind maar een ontwikkeld wezen en in Iran heb gezien wat voor kankergezwel de orthodoxe islam is, zal ik met mijn pen en zonder angst steeds tegen deze fanatici in het verweer gaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234