Aangeboden door Lidl
Wat is dit?'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.
Als een quiche op z'n kop: tarte tatin van prei, ui en gerookte spekjes
Eet je graag quiche, maar maak je jouw vertrouwd recept intussen met je ogen dicht? Daag jezelf uit door je groententaart eens ondersteboven te bakken. Een flinke scheut honing houdt de vulling samen en zorgt voor een hemelse portie smeuïgheid.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 rollen bladerdeeg
2 uien
5 stengels prei
200 g gerookte spekreepjes
6 el honing (voorraad)
zonnebloemolie (voorraad)
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 taartvormen met 12 cm diameter in met olie. Snij met een scherp mes 4 plakjes deeg uit de rollen bladerdeeg met dezelfde diameter als de taartvormen. Schil de uien en snij ze in partjes. Snij de stengels prei in ringen.
2. Roerbak de uipartjes, de prei en het spek 10 minuten in olie. Breng op smaak met peper en zout. Giet er de honing bij en laat even opwarmen.
3. Verdeel het zoete mengsel over de 4 taartvormen. Prik met een vork wat gaatjes in de plakjes bladerdeeg en leg de plakjes op het mengsel. Duw de randen een beetje naar beneden. Zet de taartvormen 30 minuten in de oven. Keer de tarte tatins om met behulp van een bord en serveer meteen.
Lekker met een groene salade!