Woensdag 26/06/2019

vacature.com

Als deze vijf zaken op je cv staan, heb je een grotere kans op de job

. Beeld Thinkstock

De gemiddelde recruiter weet al na één korte blik op je cv of hij je wil uitnodigen voor een gesprek of niet. Wil je meer kans hebben op een positieve reactie? In de onderstaande video geven we je enkele bruikbare richtlijnen bij de opmaak van een cv. Wie zich van a tot z wil laten coachen, kan ook het gratis e-book van Vacature downloaden.

Schrijf een cv op maat

Elke vacature is verschillend. Neem dus ook de tijd om je curriculum vitae aan te passen aan de functie waarvoor je solliciteert. Dat kan door relevante werkervaring bij vorige werkgevers uitgebreider in de kijker te plaatsen, of door bijvoorbeeld de titel van je afstudeerproject toe te voegen als die inhoudelijk aansluit bij de job. 

In de volgende video geeft arbeidsmarktexpert Katrin Van de Water (zaakvoerster Passion for Work) de meest essentiële tips bij het opmaken van een cv.

Zet concrete successen in de verf

Wil je bewijzen dat je goed werk levert, vermeld dan een aantal concrete realisaties op je cv. Het volstaat niet langer om te vermelden dat je administrator was van de Facebookpagina van je organisatie. Je noteert er best ook bij hoe je er ook in slaagde om het bereik via sociale media te vergroten. 

Vermeld referenties

Om te tonen dat je echt sterk in je schoenen staat, kan je de contactgegevens toevoegen van klanten of leidinggevenden die positief zijn over jouw werk. Verwittig mensen wel even als je hen als referentie opgeeft, zo vallen zij ook niet uit de lucht als een rekruteerder hen opbelt met vragen over jou. 

Wees eerlijk over gaten in je loopbaan

Ben je een tijd werkloos geweest? Probeer kort samen te vatten hoe je die periode invulde. Misschien deed je vrijwilligerswerk of volgde je een opleiding? Of was je even volop gefocust op de zorg voor de kinderen? Blijf vooral eerlijk.

Beperk je tot de essentie

Probeer niet al je ervaring en al je goede eigenschappen op een of twee A4's te proppen. Dat je je kan beperken tot de essentie is al een troef op zich. En tenzij je voor een creatieve functie als vormgever solliciteert, verkiezen de meeste rekruteerders nog steeds een overzichtelijk cv zonder al te veel opsmuk. Een eenvoudige opmaak werkt ook beter als je cv automatisch gescreend wordt. 

Nog meer tips nodig? Download hier onze gratis gids ‘Zorg voor een cv met impact’.

Lees ook: 

Dankzij deze tips ga je gegarandeerd meer verdienen

Zes dingen die starters over het hoofd durven zien wanneer ze een arbeidscontract tekenen

De belangrijkste tips voor beginnende sollicitanten

Bron: vacature.com

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden