Zondag 16/05/2021

Alle palmaressen op een rijtje

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Palmares Profvoetballer van het Jaar
1984: Jan Ceulemans
1985: Jan Ceulemans
1986: Jan Ceulemans
1987: Juan Lozano
1988: Marc Degryse
1989: Marc Emmers
1990: Marc Degryse
1991: Enzo Scifo
1992: Philippe Albert
1993: Pär Zetterberg
1994: Lorenzo Staelens
1995: Marc Degryse
1996: Luc Nilis
1997: Pär Zetterberg
1998: Pär Zetterberg
1999: Souleymane Oulare
2000: Marc Degryse
2001: Walter Baseggio
2002: Wesley Sonck
2003: Timmy Simons
2004: Aruna Dindane
2005: Vincent Kompany
2006: Mbark Boussoufa
2007: Mohamed Tchité
2008: Milan Jovanovic

Palmares Jonge Profvoetballer van het Jaar:
1988: Francis Severeyns
1989: Eric Viscaal
1990: Marc Wilmots
1991: Bertrand Crasson
1992: Johan Walem
1993: Michael Goossens
1994: Olivier Doll
1995: Célestine Babayaro
1996: Célestine Babayaro
1997: Emile Mpenza
1998: Eric Addo
1999: Walter Baseggio
2000: Walter Baseggio
2001: Alin Stoica
2002: Koen Daerden
2003: Davy De Beule
2004: Vincent Kompany
2005: Vincent Kompany
2006: Mbark Boussoufa
2007: Lucas Biglia
2008: Axel Witsel

Palmares Trainer van het Jaar:
1983: Paul Van Himst
1984: Georges Heylens
1985: Robert Waseige
1986: Urbain Haesaert
1987: Aad De Mos
1988: Georg Kessler
1989: Aad De Mos
1990: Georges Leekens
1991: René Vandereycken
1992: Hugo Broos
1993: Walter Meeus
1994: Robert Waseige
1995: Robert Waseige
1996: Hugo Broos
1997: Eric Gerets
1998: Eric Gerets
1999: Aimé Anthuenis
2000: Aimé Anthuenis
2001: Aimé Anthuenis
2002: Sef Vergoossen
2003: Trond Sollied
2004: Hugo Broos
2005: Trond Sollied
2006: Francky Dury
2007: Hugo Broos
2008: Michel Preud'Homme

Palmares Scheidsrechter van het Jaar:
1984: Marcel Van Langenhove
1985: Marcel Van Langenhove
1986: Marcel Van Langenhove
1987: Marcel Van Langenhove
1988: Marcel Van Langenhove
1989: Marcel Van Langenhove
1990: Marcel Van Langenhove
1991: Marcel Van Langenhove
1992: Alphonse Constantin
1993: Alphonse Constantin
1994: Guy Goethals
1995: Guy Goethals
1996: Guy Goethals
1997: Frans Van Den Wijngaert
1998: Frans Van Den Wijngaert
1999: Frans Van Den Wijngaert
2000: Frank De Bleeckere
2001: Frank De Bleeckere
2002: Frank De Bleeckere
2003: Frank De Bleeckere
2004: Johan Verbist
2005: Paul Allaerts
2006: Paul Allaerts
2007: Jérôme Efong Nzolo
2008: Jérôme Efong Nzolo

Palmares Keeper van het Jaar:
1985: Gilbert Bodart
1986: Gilbert Bodart
1987: Philippe Vande Walle
1988: Michel Preud'homme
1989: Michel Preud'homme
1990: Michel Preud'homme
1991: Michel Preud'homme
1992: Gilbert Bodart
1993: Dany Verlinden
1994: Filip De Wilde
1995: Gilbert Bodart
1996: Philippe Vande Walle
1997: Stanley Menzo
1998: Ronny Gaspercic
1999: Vedran Runje
2000: Filip De Wilde
2001: Vedran Runje
2002: Francky Vandendriessche
2003: Dany Verlinden
2004: Frédéric Herpoel
2005: Silvio Proto
2006: Vedran Runje
2007: Daniel Zitka
2008: Kenny Steppe

Palmares Fair Play:
1994: Simon Tahamata
1995: Simon Tahamata
1996: Filip De Wilde
1997: Franky Van der Elst
1998: Pär Zetterberg
1999: Pär Zetterberg
2000: Pär Zetterberg
2001: Marc Degryse
2002: Marc Degryse
2003: Timmy Simons
2004: Pär Zetterberg
2005: Pär Zetterberg
2006: Pär Zetterberg
2007: Frédéric Herpoel
2008: Frédéric Herpoel

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234