Zaterdag 22/02/2020

Alle informatie over de tegenstanders van Standard

Met Ivica Dragutinovic (r) treft Standard bij FC Sevilla een gewezen Rouche.Beeld UNKNOWN

Technische fiche van de tegenstanders van Standard in de groepsfase van de Uefa Cup (groep C):

FC SEVILLA
Naam: Sevilla Futbol Club
Opgericht: 1907
Trainer: Manuel Jimenez Jimenez
Eindstand 2007-2008: derde
Stadion: Estadio Ramon Sanchez Pizjuan (45.500 toeschouwers)
Kleuren: rood en wit
Belangrijkste spelers: Ivica Dragutinovic (Ser/ex-Standard), Julien Escudé (Fra), Ndri Romaric (Ivo/ex-Beveren), Tom De Mul (BEL), Arouna Koné (Ivo/ex-Lierse), Frederic Kanouté (Mli), Luis Fabiano (Bra)
Palmares:
Landskampioen (1x): 1945
Bekerwinnaar (4x): 1935, 1939, 1948, 2007
Uefa Cup (2x): 2006, 2007
Uefa Super Cup (1x): 2007
Eerste ronde Uefa Cup 2008-2009: Salzburg (Oos) 2-0, 2-0

VFB STUTTGART:
Naam: Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893
Opgericht: 1893
Trainer: Armin Veh
Eindstand 2007-2008: zesde
Stadion: Mercedes-Benz Arena (57.000 toeschouwers)
Kleuren: rood en wit
Belangrijkste spelers: Jens Lehmann, Arthur Boka (Ivo/ex-Beveren), Khalid Boulahrouz (Ned), Ludovic Magnin (Zwi), Yildiray Bastürk (Tur), Mario Gomez, Ciprian Marica (Roe)
Palmares:
Landskampioen (5x): 1950, 1952, 1984, 1992, 2007
Bekerwinnaar (3x): 1954, 1958, 1997
Duitse Supercup (1x): 1992
Eerste ronde Uefa Cup 2008-2009: Cherno More Varna (Bul) 2-1, 2-2

SAMPDORIA
Naam: Unione Calcio Sampdoria
Opgericht: 1946
Trainer: Walter Mazzarri
Eindstand 2007-2008: zesde
Stadion: Stadio Luigi Ferraris (36.500 toeschouwers)
Kleuren: blauw-wit-rood
Belangrijkste spelers: Antonio Cassano, Marius Stankevicius, Reto Ziegler
Palmares:
Landskampioen (1x): 1991
Bekerwinnaar (4x): 1985, 1988, 1989, 1994
Italiaanse Supercup (1x): 1990
Beker der Bekerwinnaars: 1990
Eerste ronde Uefa Cup 2008-2009: FBK Kaunas (Lit) 5-0, 2-1

PARTIZAN BELGRADO
Naam: Fudbalski Klub Partizan
Opgericht: 1945
Trainer: Slavisa Jokanovic
Eindstand 2007-2008: eerste
Stadion: Partizan Stadium (55.000 toeschouwers)
Kleuren: zwart-wit
Belangrijkste spelers: Nenad Djordjevic, Almani Moreira da Silva (Por/ex-Standard), Veljko Paunovic
Palmares:
Landskampioen (20x): 1947, 1949, 1961, 1962, 1963, 1965, 1976, 1978, 1983, 1986, 1987, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2002, 2003, 2005, 2008
Bekerwinnaar (10x): 1947, 1952, 1954, 1957, 1989, 1992, 1994, 1998, 2001, 2008
Tweede voorronde Champions League 2008-2009: Inter Bakoe (Aze) 1-1, 2-0
Derde voorronde Champions League 2008-2009: Fenerbahçe (Tur) 2-2, 1-2
Eerste ronde Uefa Cup 2008-2009: FC Timisoara (Roe) 2-1, 1-0

Jens Lehmann is tegenwoordig tussen de doelpalen van VfB Stuttgart te vinden.Beeld UNKNOWN
Woelwater Antonio Cassano, na een hele odyssee nu bij Sampdoria actief.Beeld UNKNOWN
Almani Moreira, nog een ex-Rouche, tijdens een opstootje in de derby tegen Rode Ster Belgrado.Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234