Maandag 27/01/2020

Agfa-Gevaert eerste grote test voor Generatiepact

Vorig najaar hield de regering het been stijf toen 100.000 vakbondsleden op straat kwamen tegen het Generatiepact. De herstructurering bij Agfa-Gevaert herschikt de kaarten. 'Zal de regering nu ook weerstaan aan de druk van een multinational die een verlaging van het brugpensioen bepleit?', vraagt Bruno Verlaeckt van het ABVV zich af.

Door Tom Cochez

Brussel l Van de bijna 900 jobs die op de tocht staan bij Agfa-Gevaert in Mortsel zijn er 233 die kunnen verdwijnen via het 'klassieke' brugpensioen: oudere werknemers die onder de oude regeling vallen en voor wie de afspraken gemaakt in het Generatiepact geen rol spelen. Voor de andere 660 werknemers heeft het Generatiepact wel belang.

"Die mensen passen niet in het brugpensioen volgens de lopende CAO's", zegt Bruno Verlaeckt. "De directie zegt dat ze naakte ontslagen wil vermijden. Zoveel creatieve oplossingen om dat te bekomen, naast het brugpensioen, zijn er niet. Wellicht zal men dus voorstellen om het brugpensioen tot 52 jaar te laten zakken om op die manier naakte ontslagen te vermijden. De vraag is of de regering dat plan zomaar zal slikken."

Als de vakbonden er niet in slagen het aantal jobs dat sneuvelt verder te beperken dan zullen de 660 werknemers zes maanden intensief begeleid worden via een tewerkstellingscel in de zoektocht naar een nieuwe job. "Er wordt gezocht naar een passende tewerkstelling", zegt Gilbert De Swert van de ACV-studiedienst. "Lukt dat niet, dan blijven ze hun recht op brugpensioen behouden, met dien verstande dat ze beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. Wat de term 'passende betrekking' precies inhoudt, moet beoordeeld worden. Het kan niet zomaar om een bediende van Agfa-Gevaert verplicht in de bouwsector tewerk te stellen. Wel is er de mogelijkheid om gespecialiseerde opleidingen te volgen."

Bruno Verlaeckt vreest dat de onzekerheid die bij heel wat oudere werknemers leeft over het brugpensioen zal leiden tot een verdringingseffect van de jongere werknemers. "Oudere werknemers zullen ervoor kiezen om zeker te spelen en nog enkele jaren te blijven werken in plaats van op de boot van het verlaagde en onzekere brugpensioen te springen. Ofwel moet men dan het brugpensioen zeer fors verlagen ofwel riskeren er naakte ontslagen te vallen. Wij willen alleszins strijden om het aantal jobs dat op de tocht staat terug te schroeven. We hopen dat de regering ons daarin steunt."

Ook bij ACV chemie leeft de vrees dat de herstructurering die vooral de productieafdeling treft een eerste aanzet is tot een volledige en vervroegde sluiting. "Als er in twee jaar tijd zoveel mensen verdwijnen op productie dan is die afdeling gewoon niet meer houdbaar", zegt Rob Prins. "De discussie over een verlaagd brugpensioen wil de directie misschien graag voeren, maar wij willen het aantal jobs dat sneuvelt aanvechten."

"Bij een herstructurering keek men vroeger bijna automatisch naar het aantal werknemers ouder dan 52", zegt minister van Werk Peter Vanvelthoven (sp.a). "Die kon men sowieso al via brugpensioen laten afvloeien. Nu kan men die verlaging tot 52 ook vragen, maar het Generatiepact maakt dat er in tegenstelling tot vroeger gedurende zes maanden extra inspanningen gedaan moeten worden om die mensen via outplacement of extra opleidingen aan het werk te krijgen. Als er een sociaal plan komt en de vraag wordt gesteld om het brugpensioen te verlagen dan zullen er dus extra inspanningen gedaan moeten worden om de mensen aan een nieuwe job te helpen."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234