Donderdag 20/06/2019

Adrenaline en overkokende potjes

DOCU Sergio Herman: Fucking Perfect Donderdag 2 juni, 21u, NPO3

Een kwarteeuw lang streefde Sergio Herman zo'n achttien uur per dag naar de culinaire perfectie in zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Tot de Zeeuwse rock-'n-rollchef schoon genoeg had van het jachtige en rusteloze leven, waarin de dagelijkse sleur het steeds vaker won van de creativiteit. Herman besloot om meer tijd te maken voor zijn gezin en zijn tv-carrière.

Op 21 december 2013 sloot hij definitief de deuren van zijn wereldberoemde eethuis om op zoek te gaan naar meer professionele en familiale vrijheid. Die vond hij in Antwerpen, waar hij samen met Oud Sluis-rechterhand Nick Bril een oude kapel omtoverde tot The Jane, een restaurant dat inmiddels ook met twee Michelinsterren mag pronken.

Filmmaakster Willemiek Kluijfhout kreeg de toelating om Herman twee jaar lang met haar camera te volgen. Ze registreerde zijn maniakale culinaire passie en zijn drang naar perfectie, maar ook de twijfels rond de sluiting van zijn levenswerk Oud Sluis, het opstarten van een nieuw project en de zoektocht naar meer rust en evenwicht in zijn leven. Samen goed voor een onthullende blik achter de schermen van een gastronomische tempel, waar het potje meer dan eens overkookt.

Verrassend intiem portret (2015) van de meestbesproken sterrenchef van de Lage Landen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden