Dinsdag 29/11/2022

Update

ACV in tegenaanval: "Geef werkgever aan die niet reageert"

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

De vakbonden ACV en ABVV zijn niet de spreken over de vraag van Unizo om nepsollicitanten aan te geven bij de VDAB. Ze willen in ruil dat elke sollicitant die geen reactie krijgt na een sollicitatie dan ook de werkgever mag aangeven. De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst zelf is vragende partij om van werkgevers meer feedback te krijgen over de werkzoekenden die zij over de vloer krijgen.

Unizo trok vanmorgen in Het Laatste Nieuws aan de alarmbel over nepsollicitanten. Zeven op de tien werkgevers krijgen volgens hen te maken met een jobkandidaat die enkel solliciteert om een bewijsje te hebben en zijn werkloosheidsuitkering niet te verliezen. Maar slechts twee op de tien bedrijven geven dit ook door aan VDAB.

Het ACV gaat nu in een tegenaanval en roept op Twitter op om dan ook maar werkgevers aan te geven die geen reactie krijgen op hun sollicitatie. Ook pleit de vakbond ervoor om elke vorm van discriminatie omwille van origine of leeftijd aan te geven bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

De oproep stoot ook ABVV tegen de borst. "Het lijkt wel of Unizo elke week ergens boos om is", reageert de socialistische vakbond. Philippe Diepvents, adviseur van het Vlaams ABVV, spreekt van "flauwe kritiek". "Net als Unizo klachten krijgt van werkgevers, krijgen wij klachten van werkzoekenden over nepvacatures."

De adviseur wijst erop dat er bij de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB, waar de sociale partners vertegenwoordigd zijn, heel wat initiatieven genomen worden om zaken te verbeteren, zoals dubbele vacatures. "Het is een beetje goedkoop dat er nu geprobeerd wordt om een hetze op te starten. Dat is niet nodig, en Unizo weet dat", besluit Diepvents.

Drie per jaar
Unizo ondervroeg zo'n 360 zelfstandigen over hun ervaring met nepsollicitanten. Zeventig procent van de werkgevers kreeg er al mee te maken. Gemiddeld gaat het om drie nepsollicitaties per jaar. "Dit kan je geen marginaal probleem meer noemen", zei Unizo-topman Karel Van Eetvelt. "Dergelijke vorm van sociale fraude moet worden aangepakt, want het drijft de kosten van de sociale zekerheid op. Daarnaast ontnemen die nepsollicitanten andere kandidaten kansen en doen ze werkgevers nutteloos tijd verliezen."

Volgens Unizo komt één op de vijf werklozen openlijk voor zijn nepsollicitatie uit. "Maar vaak gaan ze subtieler te werk. Ze komen gewoon solliciteren, krijgen daar dan een bewijs van mee, maar geven geen gevolg aan verdere oproepen of komen niet opdagen op verdere selectieproeven." Unizo riep daarom werkgevers op om dergelijke nepkandidaten aan te geven bij de VDAB, zodat er sancties kunnen worden getroffen.

Unizo-topman Karel Van Eetvelt. Beeld BELGA
Unizo-topman Karel Van Eetvelt.Beeld BELGA

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst zelf is vragende partij om van werkgevers meer feedback te krijgen over de werkzoekenden die zij over de vloer krijgen. "Niet om een kliklijn te organiseren", benadrukt VDAB-woordvoerster Bartelijne van den Boogert, maar om de dienstverlening aan zowel werkgevers als werkzoekenden te kunnen verbeteren.

Eventuele sanctie
Dergelijke feedback, die de werkgevers kunnen meegeven in hun onlinedossier bij de VDAB, kan helpen om te weten te komen waarnaar de werkgever precies op zoek is, en om de werkzoekende betere begeleiding op maat te bieden, klinkt het. "Het kan de werkzoekende helpen om een job te vinden die goed bij hem past." Als uit de feedback blijkt dat de werkzoekende niet geïnteresseerd lijkt in de job, maar alleen in een bewijsje om zijn werkloosheidsuitkering niet te verliezen, dan geeft de VDAB het dossier door naar de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Die kan beslissen over een eventuele sanctie. Volgens de woordvoerster werden in 2013 circa 1.000 dossiers van "werkweigering" doorgegeven.

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) ondersteunt de oproep van Unizo. "Schijnsollicitanten zijn een toenemende plaag voor werkgevers", klinkt het bij NSZ. De ondernemersorganisatie pleit voor een centrale meldingsmogelijkheid, waar werkgevers de namen van "werkonwilligen" kunnen doorgeven.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234