Maandag 19/08/2019

Vlaamse startnota

ACOD Overheidsdiensten niet te spreken over plannen in startnota: ‘Heeft De Wever het nog steeds niet begrepen?’

Beeld Photo News

ACOD Overheidsdiensten waarschuwt de toekomstige Vlaamse regeringsonderhandelaars. De startnota van informateur De Wever (N-VA) wil ‘zoals verwacht’ het beleid van de vorige regering op vlak van personeel verderzetten. Heeft De Wever het nog steeds niet begrepen?’, werpt de socialistische overheidsvakbond op in een reactie.

“Hij spreekt over een slanke en tegelijk performante overheid en over een nieuwe efficiëntieoefening. Meer nog, hij stelt dat de contractuele aanwerving de regel wordt op alle bestuursniveaus. Hij wil opnieuw het verschil tussen ambtenaren en contractuelen inzake ziekteverlof wegwerken”, klinkt het bij de vakbond.

De Wever is blijkbaar vergeten dat er op het einde van de vorige legislatuur zwaar gestaakt werd tegen wat hij opnieuw op tafel legt. Hij mag er echter zeker van zijn dat er opnieuw acties komen indien hij weer in dezelfde val trapt. De statutaire tewerkstelling blijft voor ons de regel, aldus ACOD Overheidsdiensten.

“We beseffen dat N-VA enkel contractuelen wil omdat zij dikwijls meer beïnvloedbaar zijn en bovendien gemakkelijker te ontslaan zijn. Het statutair ambt heeft volledige objectiviteit en bescherming zodat zij op een neutrale manier de dienstverlening kunnen verschaffen. De heer De Wever wil echter dat zijn vrienden van de bedrijven niet te veel worden gecontroleerd - denk maar aan zijn uitspraak: ‘VOKA is mijn baas’”. 

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden