Zaterdag 31/10/2020

Aanrader l Patat! (Geert Hoste) HHHH

"Alles wat naast zijn schoenen loopt, rijgt Hoste aan zijn degen en met zichtbaar plezier laat hij de lucht uit opgeblazen ego's. (...) Wie zichzelf op een avondje Hoste trakteert, kan dat doosje Prozac zo in de vuilnisemmer kieperen." (DM 15/11)

Op tournee tot 20 februari 2005. Info: www.geerthoste.be of op 016/58.97.69.

Nieuw

Schoon kind doet doldraaien

Het Antwerpse Raamtheater zoomt in op het gezin met twee premières. Robert Sian schreef en regisseerde Doldraaien, een verhaal over een man die zijn eigen leven verfilmde. In Schoon kind van Nicky Silver zitten vader en moeder in volle midlifecrisis wanneer zoonlief hen komt melden dat hij tot over zijn oren verliefd is. Niet de sekse van zijn geliefde doet het ouderpaar verbleken, wel zijn leeftijd. Camilia Blereau en Nand Buyl zijn het ontzette ouderpaar, Bert Vanieuwenhuyse speelt de zoon.

Doldraaien tot 11 december in 't Klein Raamtheater; Schoon kind tot 30 december in Raamtheater op 't Zuid, Antwerpen, 03/233.91.48, www.raamtheater.be

De kale zangeres

Theatergezelschap Olympique Dramatique tekende met De Jossen voor een van de waanzinnigste producties van het vorige seizoen. Nu waagt het collectief zich aan De kale zangeres van Ionesco, de grootmeester van het absurdisme. Dat moet vonken met Tom Dewispelaere, Stijn Van Opstal, Geert Van Rampelberg en Ben Segers.

24 tot 27 november in de Vooruit, Gent, daarna op tournee, 09/267.28.28, www.vooruit.be en 03/235.04.90 voor de tournee.

Mijn avonturen door V. Swchwrm

Toon Tellegens verhalen leverden vorig seizoen al schitterend materiaal voor 313/Misschien wisten zij alles van Benjamin Verdonk en Willy Thomas. Nu gaat ook toekomstig Toneelhuis-directeur Guy Cassiers (Rotheater) met Tellegen aan de slag. In Mijn avonturen door V. Swchwrm wil een jongen "schrijver van mooie boeken" worden. Fania Sorel, Eelco Smits en Steven Van Watermeulen spelen in dit stuk voor jong en oud.

23 november tot 11 december, 28 tot 30 december in de Serre van HETPALEIS, Antwerpen, www.hetpaleis.be.

Binnenweg

Binnenweg is een wandeling voor kinderen van zes tot acht jaar langs drie theatrale installaties in het nieuwe gebouw van Theaterwerkplaats Het Gevolg. Toon Van Ishoven, Piet Slangen en Ignace Cornelissen tekenden voor de uitwerking.

Vandaag, 27 en 28 november in de Warande, Turnhout, 014/42.63.27 of www.hetgevolg.be

Zattenacht

Josiane Balasko is de auteur van Le père Noël est une ordure, een deurenkomedie die Tg Stan deze zomer opvoerde tijdens het Brusselse komediefestival. La nuit d'ivresse was de opvolger van Balasko's kassucces en wordt in Vlaanderen gebracht door het EWT Deurne. Een komedie over een klein cafeetje aan het station. Het glas wordt geheven en de tongen komen los. Maar na elke zattenacht komt de kater.

Tot 19 december in EWT, Deurne, 03/324.5242 of www.ewt.be.

Vogels voor de kat

Tijdens de seniorenweek programmeert Bij De Vieze Gasten Vogels voor de kat van Theater Sering. Die voorstelling door senioren verhaalt over vijf zussen tussen de 60 en 83 jaar. Ze blikken terug op het verleden waarin 'je naakt wassen' nog verboden was.

Morgen, zondag Bij de Vieze Gasten, Gent, 09/237.04.07 of www.deviezegasten.org.

Immaculata

Braakland/Zhebilding buigt zich over de liefde en het bloedbad. Na het drama in de scholen van Columbine en Erfurt moet ook het Vlaamse Immaculata Instituut eraan geloven. Immaculata volgt het relaas van vier jongeren tijdens de laatste uren van hun leven. Een voorstelling met livemuziek van Yuri Van Uffelen & Ephraïm Cielen.

Vandaag en 25 tot 27 november, 2 tot 4 en 9 tot 11 december in de Molens van Orshoven, Leuven. 016/22.21.13 of www.inbreek.be.

She She Pop

She She Pop is een collectief van zeven vrouwelijke performers en één muzikant. She She Pop zijn rebelse meiden die in hun performances de grenzen slopen tussen auteur, acteur en publiek. Kaaitheater toont twee van hun producties. In Bad neemt het publiek plaats in een grote ring, en aanhoort het hoe slecht een bad girl wel kan zijn. What's Wrong speelt zich af aan en onder tafel. De actrices willen de toeschouwers bewijzen dat ze over alles kunnen spreken, het publiek mag de onderwerpen opgeven. Wie zich laat wegpesten, kruipt onder tafel.

Bad, 23 en 24 november; What's Wrong, 26 en 27 november in de Kaaitheaterstudio's, Brussel. 02/201.59.59 of www.kaaitheater.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234