Vrijdag 18/10/2019

Aandacht

Er mogen dan al wetmatigheden zijn waar televisie zich aan dient te houden, maar 'het oog wil ook wat' zou ons inziens toch ietwat minder zaligmakend mogen zijn. Wat dacht u van een drastische ommekeer richting 'het brein wil ook wat'? Neem de proef op de som: zap naar programma x en laat die monden geluidloos bewegen. Niet slecht, zegt u? Doe nu identiek hetzelfde maar dan mét de stemmetjes: Goedele Live!, maandag 13 september. Je trekt je de glanzend gezond geföhnde haren uit het hoofd.

'Er moeten toch mogelijkheden bestaan om wezens met een dwaze uitleg gewoon de mond te snoeren in deze digitale tijden", schrijft ze, luidop. Om ons persoonlijk haarpeil op niveau te houden? Verre daarvan, om diezelfde wezens met een dwaze uitleg tegen zichzelf te beschermen. Een psycho- annex seksuologe zoals presentatrice G. zou daar toch van doordrongen moeten zijn. En, het hoeft niet eens pijn te doen. Het kan met de glimlach als we de uitwerking van Daze of Our Lives erop naslaan. Terug naar de essentie: dat arme schaap van een Ostrega Deborah. We leven werkelijk met haar mee. Meer nog, als het assisteren bij een spelletje werkelijk 's meisjes levensdroom is, dan zijn we bereid om voor haar een plekje vrij te maken, naast onze pc. Een, weliswaar, minimale ruimte waar ze voor ons de plaatjes van het on line Wheel of Fortune - zeg maar: Rad van Fortuin - kan doen draaien. We willen er zelfs de investering van een webcam voor overwegen. Wat zeg je, Deb? Aan één gebed zal het mooie kind in ieder geval niet voldoende hebben. De hele religieuze webgemeenschap zal zich en-bloc aan het bidden moeten zetten voor er eventueel schot in haar zaak kan komen. Wie dit nobele doel alsnog wenst te steunen, wende zich naar Prières. Aldaar: voorbeelden legio van boeiende bewoordingen en goddelijke aanklampingen.

Ondertussen blijft het voor haar - Deborah dus - een mysterie waarom al dat onrecht aan haar adres is geschied. We kunnen haar misschien de tip geven zich op de tarotkaarten te storten, zeker nu er op de commerciële zender (die haar klaarblijkelijk verwerpt) plaats is vrijgekomen na het aangekondigde vertrek van Mevrouw Horoscoop. We horen Deboh het toch zo graag zeggen: "Er kan over alles gepraat worden, maar er kan niets gratis". Echt Debbie, als je wil kan je Learning the Tarot voor nul frank downloaden. Toch niet onbelangrijk gezien je precaire financiële situatie. Meisje, geef jezelf toch de tijd. We zeggen maar wat: tot je dertigste. Daarna is er nog altijd de mogelijkheid van moederschap: een alles relativerende ervaring die jou alsnog op het voorplan brengt. Zo vernemen we althans uit betrouwbare bron. Probeer de gedachte reeds ingang te laten vinden in je hoofd. Misschien via je Italiaanse vriend, familie en kennissen. Of breng anders nu al een vluchtig bezoek aan GenoChoice waar je voor luttele bedragen een kind naar je evenbeeld kan scheppen, maar dan een met een levenslang contract bij een commerciële zender (die je klaarblijkelijk verwerpt). In ons hart is alvast plaats voor iedereen.

Daze of Our Lives

http://www.dazeofourlives.com/home.htm Wheel of Fortune

http://wheel-sp.station.sony.com/standard/fr_game.jhtml Prières

http://services.worldnet.net/lespes/prieres/index2.html Learning the Tarot

http://www2.dgsys.com/~bunning/top.html GenoChoice

http://www.genochoice.com/

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234