Dinsdag 29/09/2020

Culinair

Aan tafel bij Wagyu in Durbuy: er is nog werk aan de winkel, Marc Coucke...

Beeld rv

Femke Vandevelde fileert een culinaire hotspot.

Net zoals voor de overige restaurants van Marc Coucke in Durbuy – Le Sanglier des Ardennes (terroir) en La Bru’sserie (sharing) – werkte Wout Bru het concept van Wagyu uit. Dit nieuwe grillrestaurant draait afgezien van twee visgerechten vooral rond vlees.

De deejay zorgt voor een après-skigevoel in de zaal, maar als minnelijk uitziend duo krijgen wij een plekje in een rustiger deel. De yoghurtdip van komijn en granaatappel die bij de ­lookbroodjes hoort, is alvast spannender dan wat voorgerechten als toast gerookte zalm of brochette van gamba doen vermoeden.

Mijn gezelschap had zich al verlekkerd op een sappig stukje wagyu (75 euro voor 200 g Belgi­sche en 110 voor 200 g Japanse entrecôte) maar stelt dat plan bij. Dankzij toppings als een aardappelwafeltje en een toefje basilicumcrème komt een rundstartaar met mergpijp (18) speels en ­origineel aan tafel. Mijn vitello tonnato van runds­tong (16) levert dankzij de crumble van olijf en ­kappertjes een boeiend textuurspel op, maar de tonnatosaus is zo royaal uitgesmeerd dat de essentie van de rundstong verdwijnt.

Beeld rv

Uit de 27 hoofdgerechten ga ik voor een wagyu burger (22) en mijn gezelschap voor ­bocquillon (39), een ras uit de Rochefort-streek. Welk stuk hij mag verwachten of hoe het zit met smaak en rijping, daar hebben we het raden naar. In een tijdgeest waarin het eten van minder maar beter vlees hoog op de agenda staat, moet dit anders. Zeker als je weet dat Antwerps top­slager Luc De Laet, niet toevallig een specialist in dry-agen van runderrassen, huisleverancier is.

De frietjes en onze drie bijgerechten, elk goed voor 4 euro extra, zorgen voor een royaal gevulde tafel bij onze vleesbereidingen. Behalve hun bakwijze is de kwaliteit van ons bord ­wisselvallig: de prinsessenboontjes zijn op het randje van ongaar, de bloemkoolroos verpieterd door de scherpe sojadressing en de Spaanse ajuin is weinig avontuurlijk.

De moeite die in de logo’s en outfits gestopt is, staat echter in schril contrast tot de productkennis en suggesties van het team. Iemand met meer maturiteit zou wonderen kunnen verrichten voor de professionele uitstraling van deze zaak. Er is nog werk aan de winkel eer Wagyu Durbuy kan helpen uitgroeien tot de prestigieuze trekpleister die Coucke voor ogen heeft. 

Rue du Comte ­Théodule d’Ursel 14, Durbuy, wagyu-grill.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234