Vrijdag 30/10/2020

Aan tafel bij Alix

Het concept van de Table & Jardin d'Amis van Alix is simpel: hier wordt het goede leven gevierd. Je kunt hier lunchen, de afternoon tea gebruiken of op zondag picknicken - niet vergeten reserveren! -, of je kunt er je feest vieren (vanaf 15 personen) aan de lange tafels of in de heerlijke tuin. Mooie herinneringen gegarandeerd.

Alix - Table & Jardin d'Amis, Kortrijksestwg 206, 9000 Gent. www.alixtablejardin.be.

Recht van

het veld

Hou je het graag vers en wil je weten welke boer jouw groensels tot leven heeft gewekt, dan is Fermet de ideale formule. Boeren uit de omgeving van Gent zetten hun aanbod op de site, je bestelt voor maandavond (20u) en tegen woensdagavond krijg je jouw bestelling thuisgeleverd of in een afhaalpunt. Abonnementen of wekelijkse engagementen zijn niet nodig. Ferm gezien!

www.fermet.be/gent.

S.O.S. taart

Lap, onverwacht bezoek en niks in huis? De heerlijke taarten van Françoise zijn altijd een goed idee. Met de nieuwe app kan je meteen checken welke taarten er nog beschikbaar zijn en de zoete of zoute baksels van je keuze reserveren. Voor € 7,50 extra wordt de taart in de week bij je thuis geleverd voor een bestelling vanaf 50 euro.

Stuur de code APP naar het gratis nummer 8989 om de app te downloaden. www.tartes.be.

Goesting in makreel

De 'Greek Style' yoghurt van Pur Natur inspireerde Peter Goossens tot dit frisse voorgerecht voor 4 personen.

Pakketjes komkommer - yoghurt:

1 komkommer

1/2 teentje look en 1 el koriander

2el bleke balsamicoazijn

peper en zout

Leg twee slierten van een geschilde komkommer als een kruis op elkaar. Snij de rest van de komkommer in brunoise en meng met de yoghurt, look, azijn, en smaak af met fijngesneden koriander, peper en zout. Leg er een lepeltje van de komkommermengeling op en vouw het pakketje dicht.

Gemarineerde makreel:

korianderzaad en 50 g zout

2 stukken makreel (300 à 400 g)

1 limoen

Pekel de filets van makreel met een mengsel van zout, suiker, schil van limoen en geplette korianderzaadjes, gedurende 10 minuten. Snij ze daarna in de gewenste vorm, besprenkel met peper en een sojadressing (4 el olijfolie, 2 el limoensap en 1 el soja). Serveer met avocadocrème (1 avocado, 1 el olijfolie, 1 el limoensap, 1 el koriander, peper, zout en limoensap samen mixen in een keukenprocessor), een vinagrette (100 g Pur Natur 'greek style' yoghurt, 1/2 teentje look, 1 el munt, 1 el koriander, 2 el water, 1 el olijfolie, 1 kl citroensap, peper en zout mengen), en de pakketjes komkommer. Werk af met wat schijfjes rauwe sjalot en enkele hoopjes Pur Natur yoghurt, die werden afgesmaakt met peper en zout.

De 'greek style' yoghurt van Pur Natur is verkrijgbaar in de supermarkt.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234