Woensdag 24/07/2019

Aalst wil ook na 2001 voetballen

Aalst

Eigen berichtgeving

De hervormingen van de profliga zullen veranderingen in het voetballandschap teweegbrengen. Vanaf 2001 zullen profclubs aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om aan een nodige licentie te geraken. Hierdoor wordt er verwacht dat een aantal ploegen het moeilijk zullen krijgen om voort te bestaan. Vandaar ook dat vooruitziende zielen op zoek gaan naar overlevingsmogelijkheden zoals een fusie.

Sporting Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht laat al enige tijd horen uitbreidingsplannen te hebben. Het nabije Sint-Niklaas is al een satellietclub van Lokeren en een hele tijd deden de geruchten de ronde over een samenwerking met het noodlijdende Beveren. Maar Lambrecht ziet verder dan het Waasland. Hij wil er zelfs ploegen uit het Gentse en de Denderstreek bij betrekken.

Zo blijken er al contacten te zijn met Eendracht Aalst. De geruchten als zou de Lokerse voorzitter al geld in de club gestoken hebben, worden wel ontkend, de genegenheid om over een fusie te praten wordt niet onder stoelen of banken gestoken. "Maar dat zal niet voor vandaag of morgen zijn", stelt afgevaardigd bestuurder Patrick Orlans. De moeilijkheden in de regio lijken gelijklopend voor de clubs. "We hebben gemerkt dat de clubs met dezelfde problemen kampen", vertelt Orlans. "We gaan op zoek naar een gezamenlijke oplossing, maar die bestaat er niet in 50 miljoen te geven zoals sommigen beweerden."

Eendracht Aalst wil in 2001 wel een licentie krijgen. Voorlopig voldoet de club nog niet aan de voorwaarden die gesteld zijn om deze te verkrijgen. Daarom is men op zoek naar vooral geld. "We kunnen op zoek gaan naar investeerders of participaties, of leningen aangaan. Momenteel onderzoeken we een achttal pistes", vertelt Orlans. "Nadien kunnen we als partners aan tafel zitten met andere clubs." De afgevaardigd bestuurder wil enkel als gezonde club fusioneren: "Mochten wij bijvoorbeeld nu fusioneren met Gent, dan hadden we een nog groter probleem."

Toch sluit Orlans niet uit dat er eerder samenwerkingen tot stand zouden kunnen komen, hoewel hij, mocht het zo ver komen, een termijn van twee jaar redelijk acht. "Fortis is ook niet op een paar dagen ontstaan en het zal nog enige tijd duren voor de logo's op de ASLK en de Generale Bank overal vervangen zullen zijn."

(FC)

Orlans: 'Een oplossing bestaat niet in het zomaar geven van 50 miljoen'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden