Zaterdag 18/09/2021

Aalst komt niet door Antwerp-blok

Aalst is er niet in geslaagd de overwinning van de openingsdag een verlengstuk te geven. 'Antwerpen heeft me geïmponeerd', liet de Aalsterse coach Brad Dean sportief horen na de zware nederlaag van zijn ploeg. Het was overigens opvallend dat na amper twee speeldagen nog enkel Bergen en Bree ongeslagen blijven.

ANTWERPEN.

EIGEN BERICHTGEVING

Brad Dean zocht niet naar excuses. De Aalsterse aanval slaagde er niet in een antwoord te verzinnen op de verdedigende organisatie. "Defensief zette Antwerpen een bijzonder gave prestatie neer. Natuurlijk ben ik wel wat ontgoocheld dat we op geen enkel moment een sleutel vonden op de zeer geconcentreerde verdediging van de Antwerpenaars."

Racing greep Aalst meteen naar de keel. Rowe zette de toon met een driepunter en afwerkend tegen 100 procent ging het naar 7-0. Dean vluchtte meteen in een time-out, maar veel aarde zette dat niet aan de dijk. De inbreng van Potter voor Engellant leverde wel een paar korven van de Amerikaan op (13-6), maar de thuisploeg bleef uitzonderlijk sterk verdedigen. Illustratief daarvoor was het imponerend block-shot waarop Rowe de doorgebroken Marnette trakteerde.

"Het doet bijzonder deugd eindelijk nog eens een volledige wedstrijd te kunnen spelen", zuchtte Rowe. "Die lumbago hindert nog wel wat (Rowe werd bij elke vervanging en time-out op de massagetafel behandeld, GR), maar het blessureleed van vorig seizoen is vergeten. Aanvankelijk was ik nog een beetje voorzichtig, maar ik voelde vlug dat het goed ging en gaandeweg ging ik minder terughoudend spelen."

Met Huggins en Huger als afwerkers stoomde Antwerpen onweerstaanbaar door naar 26-8 halfweg de eerste periode. "Er lukte aanvallend niets bij ons", stelde Boro Vucevic vast. "Te weinig creativiteit, maar ook heel wat slechte shots." Zowel Vucevic (0 op 5), Doyle (1 op 6) als Loridon (0 op 4) bleven missen. Een driedubbele wissel bij de bezoekers leek dan toch voor beterschap te zorgen (26-13), maar Racing scherpte onmiddellijk de defensie weer aan en toen Huger twee keer naeen uitpakte met een driepunter net tegen de 30 seconden aan, kon Antwerpen bij de rust niets meer gebeuren (38-20).

"De hele tijd hebben we achter de feiten aan gehold", zuchtte Loridon. "Kom je tegen een sterk verdedigend blok als Antwerpen onmiddellijk tien punten achterop, dan kan je het wel vergeten." Natuurlijk kon Aalst in de twee periode niet slechter afwerken dan de schamele 25 procent van voor de rust. Gestart zonder Rowe leek Antwerpen zelfs heel even een terugkeer van Okapi langs Vucevic en Doyle te moeten toestaan (46-34). Baert, Huggins en Rowe staken een tandje bij en halfweg de tweede periode (66-41) mocht het thuispubliek zingen: 'Dit is een oefenmatch'.

"We klopten Aalst inderdaad wat makkelijker dan verwacht", meende sterkmaker Michael Huger. "Dat was echter in de eerste plaats te wijten aan onze sterke prestatie. Door de inbreng van Gudfinnsson en Van Hoecke is het voor mij een stuk makkelijker geworden. We kunnen nu roteren met drie man voor één plaats, waardoor ik regelmatig wat kan rusten en op het einde van de wedstrijd frisser ben. Dat zal ook in de loop van de competitie zijn vruchten afwerpen. Natuurlijk is ook de inbreng van Rowe niet te versmaden. Als Louis volledig op niveau komt en blessurevrij blijft, mag je Antwerpen heel hoog verwachten. Nee, niet als runner-up voor Charleroi, maar als de grootste titelkandidaat."

Bij Aalst leek de inbreng van de bank wat gering. "Net als Antwerpen roteerden wij toch ook met negen man", verdedigde Dean zijn wisselspelers. Klopt natuurlijk, maar de inbreng van Van Langenhove, Van de Vondel of zelfs Marnette was een stuk geringer dan die van De Voogd, Lauwerijs en Van Hoecke. (GR)

Boro Vucevic: 'Er lukte aanvallend niets bij ons'

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234