Maandag 06/04/2020

A Taste for Charity

Tegelijk jezelf verwennen én goede doelen steunen: het kan op A Taste for Charity. Je smult er van de culinaire hoogvliegers van West-Vlaamse topchefs en danst er op de Smooth Jazz van Café Crème. The best part? Alle opbrengsten gaan integraal naar sociale organisaties uit de regio.

19 december, Kortrijk XPO,

Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk.

www.atasteforcharity.be.

Hoera! In Brugge bevindt zich nu een Tartes de Françoise, die eigenlijk ook Hemel op Aarde of Hier Sterf Je Gelukkig zou kunnen heten. Ambachtelijke baksels vullen de toonbanken, van een chocoladecake of speculooskaastaart tot een brie-spinaziequiche of kip-kokos-gembertaart. Het mag dan al twintig jaar geleden zijn dat Françoise voor het eerst de wereld mooier maakte met haar citroentaart, haar creaties zijn nog altijd om bij flauw te vallen.

Les Tartes de Françoise, Smedenstraat 36, 8000 Brugge. www.tartes.be.

Blind Tiger

Iedere maand wordt wel een nieuwe gin gelanceerd, lijkt het. En daar zijn we allesbehalve treurig om, zeker als het een intrigerend pareltje van kruidenblends en vakmanschap is. Blind Tiger is het nieuwe broertje van de hevig gehypete Bonnie & Clyde-gin en wordt in kleine oplages gedistilleerd in een verborgen stokerij in West-Vlaanderen. Ingrediënten als gemoute gerst, citroenschil, lavendel, staartpeper én een geheim Belgisch kruid vormen samen dit pittige durvertje, dat in übergerenommeerde bars als The Pharmacy en Jiggers een plekje op de kaart krijgt. En bonus: de fles ziet er damn cool uit.

Blind Tiger, € 49,90. In speciaalzaken.

The Butcher's Book

Je droomt ervan een even grote vleeskenner te zijn als de West-Vlaamse topslager Hendrik Dierendonck? Dream no more: je vindt alle kennis van de bekende beenhouwer nu vergaard in een ware Dierendonckbijbel. En het is niet zomaar een kookboek: naast tijdloze én gedurfde recepten biedt de uitgave ook een inkijk in het atelier, de werkwijze, filosofie en familiegeschiedenis van de vleesmeester. Carnivoren aller lande, dit is écht eentje voor jullie.

The Butcher's Book, € 35, in de boekhandel. www.dierendonck.be.

Z ete Zonde

Wil je onder de kerstboom of aan de feestdis uitpakken met een verrukkelijke, maar vooral ook visueel aantrekkelijke hap? Dan is zwichten voor de kerstcreaties in zwarte en melkchocolade van Pierre Marcolini het enige wat erop zit. De kerstbomen, kerstmannen en ijskristallen van de gerenommeerde chocolatier hebben twee gezichten: het ene bestaat uit ruw ogende zwarte chocolade, het andere is een zijdezachte mantel die beschermt tegen de winterse elementen. Nu hopen dat je ze ingepakt krijgt voor ze opgepeuzeld zijn!

Pierre Marcolini, Markt 11, 8000 Brugge.

Vanaf € 13,90.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234