Dossier Eindejaarspoll 2012

3. Man van het jaar

1 © null

3. Man van het jaar

2% A 1. Bradley Manning. De Amerikaanse militair die wordt verdacht van het lekken van informatie aan WikiLeaks, riskeert een levenslange celstraf. Zijn proces is uitgesteld tot maart.
4% B 2. Elio Di Rupo. De eerste socialistische en Waalse premier sinds 1974 is nu één jaar eerste minister. Tracht de N-VA-oppositie en aanvallen van de Vlaamse ondernemers te counteren.
4% C 3. Dr. Denis Mukwege. De arts maakte wereldwijd naam met zijn werk voor verkrachte vrouwen in de gevaarlijkste delen van Congo.
2% D 4. Vincent Kompany. Zelfs de New York Times is vol lof over de kapitein van de Rode Duivels. Als aanvoerder bezorgde hij Manchester City mee de eerste landstitel in 44 jaar.
1% E 5. Matthias Schoenaerts. "Gezonden uit de castinghemel om Hollywood te domineren voor de volgende 10 jaar", aldus The Guardian.
24% F 6. Bart De Wever. Evolueerde van een grappige, zelfrelativerende underdog naar een politicus die in toon en lichaamstaal steeds cassanter en scherper het verzet tegen het systeem belichaamt.
58% G 7. Barack Obama. Raakte vlot herkozen voor een tweede ambtstermijn. Aan zijn aanhangers beloofde de Democraat (51) werk te zullen maken van beter onderwijs en een immigratiehervorming.
1% H 8. Felix Baumgartner. De Oostenrijkse stuntman brak als eerste mens en enkel met een drukpak door de geluidsmuur.
2% I 9. Herman Van Rompuy. De Europees president houdt het hoofd koel in de aanhoudende Eurocrisis. Namens Europa nam hij mee de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst.
2% J 10. Netsky. DJ en producer Boris Daenen uit Edegem, nog altijd maar 23, scoort de ene hit na de andere, speelde Werchter en Pukkelpop plat en proeft van aanhoudend, internationaal succes.
Je stem werd niet geregistreerd. Gelieve nog eens te proberen.
Dossier Eindejaarspoll 2012

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine