Klimaat

“Klimaatwetenschappers zijn de helden van onze tijd”

Jeff Goodell schrijft over het klimaat voor het Amerikaanse iconische magazine ‘Rolling Stone’

Klimaatwetenschapper zijn in Trump-tijden is geen lachertje, weet Jeff Goodell, die over het klimaat schrijft voor het iconische Amerikaanse magazine Rolling Stone. Toch behoudt hij zijn optimisme: “We staan voor ongelooflijk creatieve en opwindende tijden.”

Zijn artikels worden omringd door interviews met popsterren en recensies van concerten. De opwarming van de aarde tussen rapper Kendrick Lamar en Arctic Monkeys. Jeff Goodell, een Amerikaanse journalist en auteur, schrijft over het klimaat voor het vermaarde magazine Rolling Stone. Hij vindt het belangrijk dat lezers een stuk over de klimaatverandering onder ogen krijgen als ze verwachten over Radiohead te gaan lezen. Het klimaat fascineert hem, zoals iemand gefascineerd kan raken door voetbal. “Het is het grote verhaal van onze tijd.”

Share

‘Trump heeft een sterke tegenbeweging op gang gebracht. Die wordt de komende jaren een kracht van betekenis in de Amerikaanse politiek’

Van zijn hand verscheen onder meer The Water Will Come, een geprezen bundeling van verontrustende reportages over de stijging van de zeespiegel.

cult

zine