Slow food

"Ik werk niet voor Michelin, ik werk voor mezelf"

Slow food volgens de Italiaanse kok Felice Miluzzi en zijn Chinese vrouw Yue Gu

3 © Karoly Effenberger

'La cucina non è fashion. E' cultura.' Je moet geen Italiaans kennen om het motto van chef Felice, van het Leuvense restaurant Rossi, te begrijpen. Hij en zijn Chinese vrouw Yue spreken op 20 februari, tijdens TEDxLeuven, over hun liefde voor slow food. Hier al een wachtbordje.

"At this very table" ontmoetten ze elkaar, vier jaar geleden. Die tafel was, net als nu, gedekt met rood-wit geblokte toile cirée. "Soms krijgen we posh clients over de vloer", vertelt Felice Miluzzi. "Mensen die voor dezelfde fles Brunello di Montalcino elders graag 50 euro meer betalen dan hier. Altijd opnieuw zeggen die mensen: we houden van je keuken, maar waarom leg je geen andere vloer en moderniseer je je interieur niet?

"Gelukkig trek ik vooral fijne gasten aan, mensen van wie ik zelf hou, die bijna allemaal zeggen: verander alstublieft níéts.

nieuws

cult

zine