Lust&Liefde

"Ik was een man van 50, hij een jongen van 18. Maar ik kon het niet meer stoppen"

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en affectie

Eén blik op die piepjonge rekkenvuller in de supermarkt en Mark (59) wist het al: hij zou op glad ijs belanden. Hij nam zich dan ook voor zich te houden aan de regels. Kijken mag, aanraken niet. 

"Ineens viel hij mij op, een vakkenvuller bij de Albert Heijn. Een jaar of 18, blond, goed postuur en toen ik thuiskwam, schreef ik in mijn dagboek: vanmiddag een mooie jongen gezien in de supermarkt. Daarna vergat ik het voorval, tot ik hem een paar maanden later weer zag. Hij zat op zijn knieën voor het koelvak van de melk­producten en draaide zich om. We keken elkaar aan en ik zag dat hij prachtige azuurblauwe ogen had. Snel wendde ik me af. Weer schreef ik die avond over hem in mijn dagboek: ik heb de blonde jongen weer gezien, hij is toch wel erg mooi. Maar waar ik er de eerste keer bezwerend achter had geschreven: “maar dat is niet erg”, wist ik dat het nu gevaarlijk werd. Hij had alles om mij volledig uit mijn evenwicht te brengen, en ik kon al niet meer terug. Alsof iemand een steen naar een ruit gooit en die niet meer kan stoppen.

“Je hoort weleens mensen zeggen hoe heerlijk het is om verliefd te zijn, maar die hebben het niet begrepen. Voor mij is verliefdheid een kwelling die me volkomen beheerst. Ik dacht dag en nacht aan mijn vakkenvuller, ik wilde alles van hem weten, probeerde te zien welke schoenen hij droeg. Soms viel me een nieuw T-shirt op dat ik niet eerder had gezien en één keer hoorde ik hem meezingen met de muziek. Ik merkte dat hij een mooie, lage stem had. Dat was een cadeautje.

nieuws

cult

zine