muziek

Zussen van Prince willen opnames terug

1 Prince. © Reuters

Sharon en Norrine Nelson, de halfzussen van poplegende Prince, willen naar de rechtbank stappen om een aantal van de bezittingen van hun broer terug te eisen.

De zussen richten hun pijlen vooral op de Comerica Bank & Trust, het bedrijf dat het testament van Prince moest uitvoeren. In hun opdracht arriveerden begin september vier trucks aan Paisley Park, de opnamestudio van Prince. Die werden volgeladen met een heleboel voorwerpen uit de nalatenschap van de poplegende.

Share

Na zijn dood haalden vier trucks de nalatenschap van Prince op

Ook een aantal tapes met nooit eerder uitgebrachte opnames die, volgens de zussen, zo'n 170 miljoen euro waard zouden zijn. Die werden door Comerica Bank & Trust naar een veiliger locatie in Los Angeles overgebracht. "Kan niet", vinden de zussen. Zij willen de muziek van hun broer terug naar Paisley Park halen. "Daar hoort die muziek thuis. De opnames zijn daar veertig jaar lang veilig geweest. Er was geen enkele reden ze te verhuizen."

Comerica laat weten dat het de opnames meenam uit schrik dat ze bij bijvoorbeeld een brand onherroepelijk verloren zouden gaan. Nog volgens het bedrijf is de verhuizing een aantal keer grondig doorgesproken met de nabestaanden van Prince. Toen waren er geen bezwaren.

Prince stierf 21 april vorig jaar op 57-jarige leeftijd. Hij werd die dag levenloos aangetroffen in een lift in zijn woning. Een overdosis fentanyl werd hem fataal.

nieuws

zine