Ieperfest

West-Vlaams festival schrapt band die homofobie en verkrachting verheerlijkt

- Fernand Van Damme en Sam Feys
1 Impaled Nazarene. © RV

Hardcorefestival Ieperfest heeft na luid protest op sociale media de Finse metalband Impaled Nazarene van zijn line-up gehaald. Met songteksten als ‘not even in animal world male sucks male dick’ mag de homofobe band geen podium bestijgen. 

Why should we tolerate
Pansy faggot shit
Not even in an animal world
Male sucks male dick

(...)

Zero tolerance
No fucking rights
Monkey fucks monkey
Punishment is A.I.D.S.

Dit is de songtekst van het Impaled Nazarene-nummer Zero Tolerance. Ook andere nummers van de band puilen uit van de homofobe, seksistische en racistische statements. Zo verheerlijkt de band in een ander nummer verkrachting (‘I raped her because I did not wanna waste a good erection’).

Wat de band met zijn teksten wil bereiken, verbergt de zanger niet eens wanneer ernaar gevraagd wordt. In gesprek met de Russische muziekblog Metalkings zegt zanger Mika Luttinen over een nummer met islamofobe teksten: "‘Absence of War…’ is een totaal anti-islamitisch nummer. Het is niet eens hun religie, maar de mensen die ik absoluut haat. In Finland heb je geen moslims, maar ik heb zeven jaar in België gewoond en het is er volgestouwd met moslims. Daar heb ik hen leren kennen, het zijn de shittiest mensen op de planeet."

nieuws

cult

zine