Review

Tout Va Bien: Mooi en moedig

Klu B C, zaterdag, 14.20 - 15.00

3 Tout Va Bien. © Alex Vanhee

Het is inmiddels een oude traditie: Belgische acts die het podium van Werchter halen, worden doorgaans warm onthaald. Dat was niet anders met Tout Va Bien, de band rond jonge wolf Jan Wouter Van Gestel.

3 Tout Va Bien. © Alex Vanhee

Pas onlangs bracht die met Kepler Star een eerste plaat uit, en de eerste minuten leken de zenuwen hem even parten te spelen. Hij had gezworen om het 'If You Go Away' - het nummer waarmee hij twee jaar geleden de aandacht trok - niet te spelen, maar zoals dat wel vaker gaat met die dingen werd het meteen het tweede nummer in de set.

Die was trouwens even slim als efficiënt opgebouwd: de nieuwsgierigheid prikkelen met een cover, vervolgens verrassen door een koor op het podium te halen, én vervolgens op de herkenning mikken met 'This Fight', de single die door de opvallende electro-injectie live trouwens ontzettend goed uit de verf kwam.

Ook dat koor - met daarin trouwens de vader van Jan Wouter - bleek een meesterzet. 'Sometimes In Life' trok de set niet alleen twee niveaus hoger, maar die extra stemmen erbij hadden ook écht een meerwaarde. Als ze slim zijn bij de platenfirma brengen ze deze versie meteen op single uit.

Nog een bedenking: mooi dat Tout Va Bien niet nadrukkelijk probeerde te behagen, maar die dromerige, vaak wat kwetsbare popmuziek écht liet ademen. Moedig en mooi tegelijk.
 
DE SET
Wake Up
If You Go Away
Sunrise
Oklahoma
Default
Sometimes in Life
Old Love
This Fight
Messiah

3 Tout Va Bien. © Alex Vanhee
Dossier Rock Werchter
Dossier Rock Werchter

Rocken, dansen, chillen: De Morgen doet Rock Werchter.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine