Best Kept Secret

Puur en pretentieloos muzikaal en culinair genot op Best Kept Secret

Gluten- en klootzakkenvrij

Kuieren langs de meerlijn, schommelen op bankjes, of languit liggen op het strand? Je moest wel een uilskuiken zijn om op de vijfde editie van Best Kept Secret de prachtige randanimatie te verkiezen boven de weergaloze muziek.

1 Het was aangenaam toeven op Best Kept Secret. Dertigers, veertigers en vijftigers verkozen een muzikale safari boven uiterlijk vertoon. © Bas Bogaerts

Radiohead! Arcade Fire! Run The Jewels! De headliners van Best Kept Secret waren al briljant genoeg om je een heel weekend op sleeptouw te nemen. Op die manier verloor je bijna uit het oog dat de rest van de affiche oogde als een menukaart voor fijnproevers, waarbij zelfs de eerste acts van de dag voor een verrassing konden zorgen.

Arcade Fire schotelde Best Kept Secret zijn versie van een greatest hits-set voor. Het onverwoestbare 'The Suburbs' krabde opnieuw aan het eelt op onze ziel, zeker in de tedere versie die de band hier speelde. "So can you understand why I want a daughter while I'm still young?", klonk het. "I wanna hold her hand and show her some beauty / before all this damage is done / but if it's too much too ask / then send me a son."Kippenvel, altijd weer.

zine