Pukkelpop

Pukkelpop recycleert drankbekers van dit jaar naar ... drankbekers volgend jaar

1 Pukkelpop 2017. © Pukkelpop

Pukkelpop gaat de strijd aan met de jaarlijkse afvalberg. Ze gaan de bekers van dit jaar recycleren om ze volgend jaar opnieuw als bekers te gebruiken. "Het doel is om vanaf volgend jaar bierbekers op basis van 100 procent recyclaat te produceren."

Pukkelpop heeft al 15 jaar een onsite recyclagepark waar onder andere pmd, papier en karton, glas, gft, kga en andere soorten afval wordt gesorteerd en gerecycleerd. Dit jaar gaat de organisatie nog een stapje verder. Pukkelpop zal eind augustus de drankbekers en plastic flesjes inzamelen om ze het daaropvolgende jaar opnieuw te recycleren tot drankbekers.

Volgens woordvoerder Frederik Luyten zijn de drankbekers 100 procent recycleerbaar en kan het daardoor worden gebruikt als grondstof voor de bekers van volgend jaar. Luyten: "We gaan minstens 15 ton petafval moeten recycleren om in onze opzet te slagen. Die uitdaging gaan we graag aan, samen met onze Pukkelpoppers.”

Vrijwilligers

Om dat te realiseren komen er verspreid over het festivalterrein en de backstagezone 200 gele petvuilnisbakken. De festivalganger kan meehelpen sorteren door bekers en drankflesjes in een petvuilbak te gooien of ze per 20 in te ruilen voor drankbonnetjes.

Op het terrein worden nog eens honderd vrijwilligers ingezet om het petafval te verzamelen. Na elk optreden rukken medewerkers uit om het afval dat in de tenten op de grond terecht is gekomen op te ruimen en te sorteren. Al de ingezamelde drankbekers en petflessen worden op het festivalterrein door recyclagebedrijf Tridea en vrijwilligers van SUEZ handmatig via een sorteerlijn gecontroleerd. Daarna worden de bekers gewassen en vervolgens worden ze volledig afgebroken en gerecycleerd door Tridea.

Pukkelpop gaat door van woensdag 15/8 tot en met zaterdag 18/8 op de festivalweide van Kiewit, Hasselt. 

Dossier Festivalitis
Dossier Festivalitis

De hele zomer lang lokken we u uit uw festivaltent met reportages, interviews en recensies.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine